Burgemeester Marcouch sluit pand aan de Dovenetellaan

Burgemeester Ahmed Marcouch sloot vandaag een pand in Malburgen. In de woning werden softdrugs aangetroffen en verschillende voorwerpen die gebruikt worden voor het dealen van drugs. Ook vond de politie illegaal vuurwerk.

De politie heeft in korte tijd twee keer een handelshoeveelheid softdrugs aangetroffen in dezelfde woning in Malburgen. Ook een melding via Meld Misdaad Anoniem leidde naar de woning. Tijdens een controle vond de politie naast drugs ook illegaal vuurwerk. Illegaal vuurwerk brengt explosiegevaar met zich mee en hoort niet thuis in een woonwijk.  

Arnhem-Oost aanpak

Malburgen is één van de wijken die onder de Arnhem-Oost aanpak valt. In deze wijken wordt extra ingezet op onder andere leefbaarheid en veiligheid. Daarbij is ook extra aandacht voor de jeugd. De gemeente werkt hier aan pedagogische wijken, waarbij er vroegtijdig wordt ingegrepen om te voorkomen dat jongeren en kinderen al op jonge leeftijd op het verkeerde pad raken. 
Burgemeester Ahmed Marcouch: “Met de sluiting van deze woning maken we een einde aan een gevaarlijke situatie die slecht uitpakt voor woonwijken vol gezinnen. Bovendien brengen drugs en dealers in wijken niet alleen de openbare orde en veiligheid in onze stad in gevaar, ook onze kinderen zijn hier de dupe van. Voor hen stellen we de norm. Zodat zij leren dat drugs dealen, kweken of produceren niks meer oplevert dan een gevaar voor de wijk en een strafblad voor jezelf.” 

Politie en Meld Misdaad Anoniem

Mede dankzij de oplettendheid van politie en burgers kwam de politie de woning op het spoor. Burgemeester Ahmed Marcouch: “de samenwerking tussen inwoners en politie is essentieel om criminaliteit aan te pakken. Mijn oproep is dan ook: wees alert en meld! Zie, hoor of ruik je iets verdachts? Geef onze kinderen het goede voorbeeld en laat van je horen.”  Melden kan door contact op te nemen met de politie via 0900 – 8844, Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000 of op www.meldmisdaadanoniem.nl.