Burgemeester Marcouch sluit woning Amsterdamseweg voor 12 maanden

Op last van burgemeester Marcouch is een pand gesloten aan de Amsterdamseweg voor de duur van 12 maanden. Er is op grote schaal, zeer professioneel en in een fabrieksmatige opstelling voor langere tijd hennep gekweekt. De woning is in aanbouw en niet bewoond.

De politie vond de drugs In de kelder onder de garage van de woning in een verborgen gedeelte. Daar zijn vier ruimtes met in totaal bijna 2.000 hennepplanten gevonden.

Naast de kwekerij is ook een hennepdrogerij aangetroffen; hier werden de eerdere oogsten gedroogd, geknipt en verpakt. Verder zijn naast de planten ook grote hoeveelheden henneptoppen, verpakkingsmaterialen en goederen ten behoeve van de kwekerij aangetroffen.

Gevaar

Het adres kwam in beeld bij een strafrechtelijk onderzoek vanuit de politie. Toen Liander de elektriciteit ging meten, kwam aan het licht dat veel meer energie is gestolen dan normaal verbruikt wordt in een leegstand pand.

De ondeugdelijke elektrische installaties met gemanipuleerde meters maken de locatie brandgevaarlijk. Marcouch: ‘wat wij hier vinden, is zo omvangrijk, industrieel en gevaarlijk, dat bij al die verzwarende omstandigheden een jaar sluiten op zijn plaats is. Zo halen wij bovendien een belangrijke schakel uit het illegale drugscircuit’.

Melden

Melden kan door contact op te nemen met de politie via 0900 – 8844; Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of op www.meldmisdaadanoniem.nl.