Happy Hour-actie gaat drukte in de spits te lijf

Arnhem introduceert Happy Hour: gratis met de bus naar huis en minder drukte in de spits. Het Happy Hour is de aftrap van de actie Hé Kom Aan, een initiatief van de gemeente Arnhem om de verkeersdruk in de binnenstad tijdens de spits te verminderen.

Via deze actie reizen bezoekers van de binnenstad tussen 18.00 en 19.00 uur gratis naar huis met alle stadsbussen van Connexxion. Door een uurtje later met de bus te reizen, is er minder drukte in de spits. Dat betekent minder files en minder volle bussen.

www.ervaarhetov.nl

De actie geldt van maandag tot en met vrijdag in de lijnen 1 tot en met 13 van Connexxion. Bezoekers van de binnenstad kunnen een vrijkaartje voor de bus printen via www.ervaarhetov.nl. Ook is het mogelijk om een speciaal ticket te downloaden via de ErvaarhetOV-app op de smartphone. Ook daarmee is gratis in te checken in de bus.

De actie loopt zolang de voorraad strekt. Er is een beperkt aantal kaartjes beschikbaar. Het gratis buskaartje is een initiatief van de gemeente Arnhem en de provincie Gelderland in samenwerking met Connexxion en onderdeel van de actie Hé Kom Aan. De voorwaarden zijn te vinden op www.ervaarhetov.nl.

Slimopweg

De campagne Hé Kom Aan, die zich richt op het beter bereikbaar maken van de stad in de spits, maakt deel uit van het programma Slimopweg, dat maatregelen levert waarmee reizigers op een slimme manier snel van a naar b kunnen reizen. De focus ligt daarbij vooral op het stimuleren van automobilisten om buiten de spits te reizen. Slimopweg is een samenwerking tussen de provincie Gelderland en de gemeenten Arnhem en Nijmegen. Naast de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Rijkswaterstaat is ook het bedrijfsleven nauw betrokken bij de uitvoering. Het programma is onderdeel van het landelijk programma Beter Benutten.

Uitgelicht