Koninklijke Onderscheiding voor Arnhemmer Van der Ven

Hans van der Ven (66) heeft donderdag 2 juli een Koninklijke Onderscheiding in ontvangst mogen nemen. Burgemeester Ahmed Marcouch mocht Van der Ven mededelen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hem te benoemen tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Van der Ven heeft een imposante zakelijke carrière. Onder meer was hij Chairman en CEO van Hille & Müller, een dochteronderneming van de Koninklijke Hoogovens Groep, en later ging hij aan de slag als executive director bij MerweOord B.V, de investeringsmaatschappij van Van Oord N.V.. Deze werkzaamheden combineerde hij met een grote maatschappelijke inzet. Zijn grote aantal nevenfuncties getuigen van persoonlijke bijzondere verdiensten en een bijzondere waarde voor de samenleving.

Vanuit de Ondernemingskamer staat de heer Van der Ven ondernemingen bij die in nood verkeren. Onder meer is hij actief als voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Witteveen+Bos en voorzitter bij goededoelenstichting DOB TREE. Als lid van de Raad van Toezicht betekende hij veel voor het Van Gogh Museum, Geldersch Landschap & Kasteelen en Museum Catharijneconvent. Dit geldt ook voor Stichting Sparrenberg die zich bezighoudt met ontwikkelingsprojecten.

Burgemeester Ahmed Marcouch: 'Wanneer sterke schouders zich bekommeren, ontstaat perspectief. Hun aandacht, en vrijwillige en belangeloze hulp, stuwt op. Dit geldt ook voor de inzet van de heer Van der Ven. Daar mogen wij ons gelukkig mee prijzen, net als de inzet van onze 40.000 Arnhemse vrijwilligers. Want zonder hen zou Arnhem een andere stad zijn.' Marcouch vervolgt: 'Ook deze Arnhemmers verdienen een Koninklijke Onderscheiding. Kent u iemand die ook deze erkenning verdient? Meer informatie over een koninklijke onderscheiding staat op: www.arnhem.nl/koninklijke-onderscheidingen.'

Koninklijke Onderscheiding voor Van der Ven