Nu ook betalen met app in parkeergarages

Vanaf vandaag werken de parkeerapps ook voor de drie gemeentelijke parkeergarages Musis, Centraal en Rozet. Betalen voor straatparkeren kon al langer. Inmiddels wordt al zo'n zestig procent van de parkeerkosten via een parkeerapp betaald.

Het gemak van zo'n app kunt u dus vanaf nu ook in de parkeergarage ervaren.

Gemak

Betalen via een parkeerapp is simpel. U rijdt de parkeergarage in en neemt een parkeerkaartje. Op dat moment is uw kenteken geregistreerd. U parkeert uw auto en opent de parkeerapp. In de app ziet u dan al dat je in de parkeergarage bent. U hoeft dan alleen nog maar de parkeeractie te starten. Het hoeft niet meteen na het inrijden, maar in ieder geval voordat u wilt vertrekken. Bij het uitrijden wordt uw kenteken herkend, gaat de slagboom open en kunt u uitrijden.

Arnhem gastvrij

'We doen er alles aan om een gastvrije stad te zijn', zegt wethouder mobiliteit Roeland van der Zee. 'Daar hoort bij dat je het zo makkelijk mogelijk maakt om te parkeren en daarvoor af te rekenen. Het kon al op straat, het kan bij de Shop & Go parkeerplaatsen, nu kan het ook in de drie gemeentelijke parkeergarages.'

Het maakt niet uit welke parkeerapp u gebruikt. Voor straatparkeren werkt elke parkeerapp. Voor parkeren in de parkeergarages ook, behalve Yellowbrick. Deze app zal naar verwachting in de loop van 2021 ook bruikbaar zijn.

Foto van parkeerautomaten in een parkeergarage