23 september: vervolgbijeenkomst Seksuele intimidatie in de sport

Nafluiten, sissen, volgen, schelden. Allemaal vormen van seksuele intimidatie die nog dagelijks voorkomen op veel plekken in Arnhem. Ook in de sport en bij sportclubs. Dit moet stoppen. Op 23 september is er een vervolgbijeenkomst over Seksuele intimidatie in de sport.

Slachtoffers van seksuele intimidatie voelen zich onveilig, boos, onzeker of bedreigd. Wij willen dat iedereen zich in onze stad vrij kan bewegen en goed kan voelen. Daarom moet seksuele intimidatie stoppen.

Vervolgbijeenkomst op 23 september 2022

Heeft u op 7 juli de webinar gevolgd? En wilt u weten wat u concreet kunt doen om seksuele intimidatie in uw club tegen te gaan? Kom dan naar de vervolgbijeenkomst (live) waarin u hiervoor praktische handvatten krijgt. Aansluitend om 20.00 uur kunt u gratis mee naar de WK wedstrijd van de Nederlandse volleybalvrouwen tegen Kenia. De wedstrijd wordt gespeeld in het Gelredome in Arnhem. Wilt er u ook bij zijn? Meldt u zich dan alvast aan via Sportbedrijf Arnhem.

Wat doen we nog meer in Arnhem om seksuele intimidatie te voorkomen?

We:

  • geven voorlichting op alle scholen, aan professionals zoals politie, handhaving, horeca personeel, jongerenwerk, openbaar vervoer personeel.
  • houden bijeenkomst(en) met professionals met als doel te werken aan bewustwording en het creeëren van betrokkenheid.
  • ondersteunen van jongerenwerkers om signalen over online seksuele intimidatie aan te pakken en in gesprek te gaan met daders.
  • voeren campagnes om bewustwording te vergroten in Arnhem en om slachtoffers en omstanders handelingsperspectief te geven.
  • doen onderzoek en aanpak van de plekken waar seksuele intimidatie het meest plaats voor komt. We analyseren onveilige plekken en gaan actief op zoek naar verbeteringen.

Dit webinar wordt georganiseerd door Stichting De Stilte Verbroken, Sportbedrijf Arnhem en Gemeente Arnhem.