Arnhemmers ontbijten met Pasen met burgemeester Marcouch

Pasen staat voor een nieuw begin. Iets waar veel Arnhemmers op dit moment reikhalzend naar uitkijken. Onze burgemeester Ahmed Marcouch sprak aan het online Paasontbijt 7 Arnhemmers die een bewogen jaar achter de rug hebben. Samen keken ze terug op één jaar corona en vertelden ze over hun wensen voor een nieuw begin, nu hopelijk steeds meer vrijheid voor onze deur staat.

Een heftig jaar

Het waren bijzondere verhalen. Leendert is vanwege corona zes weken in slaap gehouden in het ziekenhuis. Hij sprak over wat dit met hem deed en hoe hij nu nog gevoeliger is voor het lief en leed van anderen. Ambulanceverpleegkundige Eline schoof aan bij het ontbijt na een dubbele nachtdienst en vertelde over het heftige jaar met zoveel coronapatiënten. Horecaondernemer Wolter zei dat hij niet kan wachten om weer gastheer te zijn voor de behoefte die zo groot is: elkaar ontmoeten. Studente pedagogiek Soukaina voelt zich al een jaar opgesloten. Ze gaf een inkijkje in haar leven en hoe het haar lukt om ondanks allerlei beperkingen toch kinderen te begeleiden.

Daarnaast vertelden danseres Alexis, docent Erik-Jan en de net gevaccineerde Marinette hoe zij uitkijken naar de toekomst.

Burgemeester Marcouch had voor hen, en alle andere Arnhemmers nog een Paasboodschap: "Voor al ons Arnhemmers, gloort ook weer een beter, mooier, nieuw begin. Tot die tijd, houden we vol. Want volhouden is de sleutel tot vrijheid."

Kijk het hele gesprek terug

Bent u benieuwd naar de verhalen van deze Arnhemmers? Kijk hieronder het hele gesprek terug.