Bijzondere boom, met een bijzonder verhaal

Welke Arnhemse boom moet volgens u de boom van het jaar worden? Kent u een bijzondere boom met een bijzonder verhaal, nomineer deze boom dan voor de (Europese) Boom van het jaar verkiezing.

Arnhemmers zijn trots op hun groene stad. Hoe mooi zou het zijn dat de Boom van het Jaar in Arnhemse staat! Want Arnhem staat vol met prachtige bomen met bijzondere verhalen. Denk aan de boom op het Willemsplein die de Slag om Arnhem overleefde. 

willemsplein
Foto: Rinus Baak

Aanmelden

Kent u een boom met een bijzonder verhaal? Meld deze boom dan voor 18 mei 2020 aan voor de Boom van het Jaar. Daarna kiest de jury voor elke provincie één boom. Deze 12 provinciale genomineerden worden eind augustus bekendgemaakt. Van 28 augustus tot en met 14 oktober mag vervolgens iedereen in Nederland stemmen op de boom van zijn keuze. 

Stemmen

De boom met de meeste stemmen wordt uitgeroepen tot De Boom van het Jaar 2020. Deze winnaar wordt eind oktober/begin november feestelijk gehuldigd en is tevens de Nederlandse inzending voor de European Tree of the Year 2021. Deze Europese verkiezing wordt al 11 jaar georganiseerd door de Environmental Partnership Association (EPA).

foto uit gelders archief
Foto: Gelders Archief