Bouw sportcomplex Valkenhuizen bereikt hoogste punt

De bouw van het nieuwe sportcomplex Valkenhuizen verloopt gestaag door. Vandaag is het hoogste punt bereikt. Sportwethouder Jan van Dellen was vanmiddag bij dit moment aanwezig.

De nieuwbouw moet van Valkenhuizen het middelpunt maken van hét Breedtesportcentrum van Oost Nederland, waarbij de grote entreehal het centrale punt wordt. Deze entreehal heeft heldere zichtlijnen richting de (bestaande) sporthal, zwembad, kleedkamers en horeca. De gevel sluit aan bij het karakter van de Beukenlaan die langs het complex is gelegen en maakt een eenheid van het hele complex. 

Zwembad Valkenhuizen

In het nieuwe sportcomplex komen twee gescheiden zwembaden: een wedstrijdbad en een doelgroepenbad. Het zesbaans wedstrijdbad heeft een omvang van 16 bij 25 meter en is voorzien van een tribune. Het doelgroepenbad krijgt een beweegbare bodem en een speciale trap voor betere toegankelijkheid voor ouderen en mensen met een beperking. 

Duurzaamheid

In het ontwerp zijn veel duurzaamheidsmaatregelen opgenomen. Zo wordt het nieuwe zwembad niet meer met gas verwarmd. Warmtepompen, led-verlichting en zonnepanelen moeten een duurzame toekomst garanderen. 

De planning is dat het nieuwe sportcomplex begin 2021 haar deuren opent. 

Hoogste punt nieuwbouw zwembad Valkenhuizen