Veelgestelde vragen over evenementen

Hier vindt u de meest gestelde vragen over evenementen. Dit overzicht wordt aangevuld.

Staat uw vraag hier niet tussen? Kijk dan even tussen de vragen en antwoorden van het RIVM.

Vragen over evenementen

Wat verstaan we onder evenementen? Welke evenementen en bijeenkomsten mogen nu niet meer doorgaan?

De Rijksoverheid spreekt van een evenement wanneer het planbaar en vergunningsplichtig is. Evenementen zijn in beginsel verboden tot 1 september 2020. Uitzonderingen zijn:

  • Bijeenkomsten die nodig zijn voor de continuering van de dagelijkse werkzaamheden van instellingen, bedrijven en andere organisaties. Het mag hier niet om meer dan 100 personen gaan en er moet onderling 1,5 meter afstand gehouden worden.
  • Wettelijke verplichtingen, zoals vergaderingen van volksvertegenwoordigers en sommige aandeelhoudersvergaderingen. Het mag hier niet om meer dan 100 personen gaan en er moet onderling 1,5 meter afstand gehouden worden.
  • Religieuze of levensbeschouwelijke bijeenkomsten. Het mag hier niet om meer dan 30 personen gaan en er moet onderling 1,5 meter afstand gehouden worden. Mogelijk kan dit aantal met ingang van 1 juli verhoogd worden naar 100
  • Uitvaarten en huwelijken, het mag hier niet om meer dan 30 personen gaan en er moet onderling 1,5 meter afstand gehouden worden. Mogelijk kan dit aantal met ingang van 1 juli verhoogd worden naar 100.
Ik wil mijn evenement verplaatsen naar een ander moment dit jaar. Kan dat?

Tot 1 september zijn alle evenementen met een meldings- of vergunningsplicht verboden. Alle evenementen die tot die tijd op de evenementenkalender stonden, gaan niet door. Daarnaast kunnen we op dit moment niet voldoende perspectief bieden voor evenementen na 1 september. Daarom is besloten om de evenementenkalender voor 2020 niet opnieuw open te stellen.

Ook verzoeken die eerder al zijn gediend, krijgen geen bevestiging. De afdeling Vergunningen neemt ingediende aanvragen die na 1 september plaatsvinden wel in behandeling, maar neemt geen besluit en verstrekt daarmee ook geen vergunning. Houd er rekening mee dat als u een aanvraag indient voor een evenement, de kans aanwezig is dat deze geen doorgang kan vinden.

Moet ik mijn subsidie terugbetalen als het evenement waarvoor ik subsidie heb gekregen niet doorgaat?

U kunt contact opnemen met uw gemeentelijk contactpersoon om de mogelijkheden te bespreken.

Gaat de Arnhemse warenmarkt door?

De warenmarkt gaat gewoon door. De Stichting Arnhemse Warenmarkten heeft een protocol opgesteld hoe men op de markt omgaat met de gevolgen van het coronavirus. Lees meer hierover op de website van de Arnhemse markten

Kan mijn bruiloft nog doorgaan?

Ja dat kan. Maar bij de ceremonie mogen in totaal 30 mensen aanwezig zijn, inclusief het echtpaar en de trouwambtenaar. Er kunnen dus 27 gasten aanwezig zijn. Deze maatregel geldt in ieder geval tot 1 juli. Blijft het virus tot die tijd onder controle? Dan kan het aantal aanwezigen hopelijk worden uitgebreid naar 100 personen.