Nu is je kans: lever het verwoestende wapen in

Heb je een wapen of ken je iemand met een wapen? Woon je in Arnhem? Nu is je kans: lever dit verwoestende wapen in en gun jezelf een eerlijke, kansrijke toekomst. Want met een mes op zak, slaat schijnveiligheid veel sneller om naar gebruik, met ingrijpende gevolgen die niet zijn te overzien. Van 31 mei tot 4 juni organiseren we samen met de politie en Openbaar Ministerie een wapeninleveractie. Gedurende deze week kun je straffeloos je wapen inleveren.

Inleveren op het politiebureau

Van maandag 31 mei tot en met vrijdag 4 juni krijgen inwoners uit onze gemeente de mogelijkheid om hun steek, - slag- en stootwapens (bijvoorbeeld dolken, sabels, stiletto’s, boksbeugels, vlindermessen) anoniem in te leveren op het politiebureau in Arnhem-Noord (Beekstraat 39). In de centrale hal van het politiebureau staat een container waar de wapens, verpakt, en anoniem in gedeponeerd kunnen worden. Het politiebureau is op werkdagen geopend tot 22.00 uur.

In de wijk inleveren

Om wapenbezitters de mogelijkheid te geven in de nabijheid een wapen in te leveren, staat op woensdag van 16.00 tot 20.00 uur een mobiel inleverpunt bij de jongerencentrum Motion in De Laar (Brabantweg 115) en op vrijdag van 16.00 tot 20.00 uur in Presikhaaf bij jongerencentrum De Overkant (Bethaniënstraat 242). Ook op deze locaties kan het inleveren anoniem en is de veiligheid gewaarborgd.

Inleveren van vuurwapens 

Voor het inleveren van vuurwapens, imitatie-vuurwapens en munitie geldt een andere werkwijze. Deze worden op afspraak opgehaald op een afgesproken adres om te voorkomen dat mensen hiermee moeten reizen of dat mensen er een politiebureau mee binnen lopen. Voor het maken van een afspraak kan er contact worden opgenomen met 0900-8844. Zodra de afspraak is ingepland, komt een gespecialiseerde agent in burgerkleding en in een onopvallend voertuig het vuurwapen, imitatie-vuurwapen of de munitie ophalen. Ook mensen die in het bezit zijn van een vuurwapen en van het wapen af willen, maar niet goed weten hoe, kunnen via 0900-8844 een afspraak maken zodat het wapen wordt opgehaald. Voor het ophalen van een vuurwapen is het nodig om naam, adres en woonplaats (NAW) te noteren. Ingeleverde vuurwapens worden onderzocht door forensische opsporing. Mocht blijken dat een vuurwapen betrokken is bij een strafbaar feit, dan besluit de Officier van Justitie over strafvervolging. Wanneer er geen sprake is van een strafbaar feit worden NAW gegevens uiteraard vernietigd.

Vragen

Heb je vragen? Of ben je in bezit van een wapen, wil je ervan af maar weet je niet hoe? Of ken je iemand die hulp wil bij het inleveren van een wapen? De politie kan hierbij helpen. Bel naar 0900-8844.

Game against violence

Onder de noemer Game Against Violence organiseren politie en gemeente samen met de jongerenwerkers een gametoernooi in de wijken. 

  • Vrijdag 28 mei van 15.00 tot 21.00 uur kunnen jongeren in de Geitenkamp deelnemen bij de Sperwer. Op hetzelfde moment kunnen jongeren gamen in Buurtcentrum de Hobbit. 
  • Zaterdag 29 mei is het gametoernooi van 15.00 tot 21.00 uur in De Laar bij Motion en in Presikhaaf bij De Overkant. De wijkagenten zijn ook aanwezig om samen met de jongerenwerkers in gesprek te gaan met de jongeren.

Heb je vragen, en wil je meedoen? Neem dan contact op met de jongerenwerkers in jouw wijk.

Lees meer over de wapeninleveractie in het persbericht.