RegioStar Award voor Climate Active Neighbourhood (CLAN)

Mooi nieuws op de Dag van de Duurzaamheid! Gisteren werd in Brussel een prestigieuze RegioStar Award door de Europese Commissie uitgereikt aan het project Climate Active Neigbourhood. Dit is een Europese prijs voor de meest innovatieve regionale projecten. Arnhem is deelnemer aan dit Europese project. Dit is een prachtige opsteker voor de duurzaamheidsambities van Arnhem.

Wat hebben Arnhemmers eraan?

Met behulp van dit project is er een AANjaagfonds opgezet waarmee lokale duurzame initiatieven, zoals groene daken of andere klimaatbestendige ideeën in de wijk een financieel steuntje in de rug kunnen krijgen. Arnhemmers kunnen een gereedschapskist voor energiebesparing aanvragen.  Denk bijvoorbeeld aan een warmtecamera wandeling, een blowerdoor- en rooktest of een gesprek met een coach en de buren om energie te besparen jullie woningen.

Dan is er ook nog de duurzame bus met Arnhemse AANjagers: Lijn 2030. Deze omgebouwde Volkswagenbus rijdt de Arnhemse wijken rond om inwoners te informeren en te helpen op het gebied van energiebepsparing of andere energievraagstukken.

Lijn 2030 bus