Parkeerplaatsen Rijnkade opgeheven

In verband met het Hoogwaterbeschermingsprogramma worden in Nederland de waterkeringen die niet meer aan de norm voldoen versterkt. De Rijnkade tussen de 2 bruggen voldoet niet meer aan de norm. In opdracht van het Waterschap Rijn en IJssel start de renovatie in het najaar van 2023. Dan wordt de Rijnkade grondig vernieuwd en verbeterd, zodat we straks weer een prachtig nieuw ingerichte kade hebben. 

Door de oorlog in Oekraïne en de ontwikkelingen in de wereld is de Rijnkade aan de oostkant van de John Frostbrug steeds meer gebruikt voor de aanleg van opvangschepen. Voor Bridge to Liberation zijn alle opvangschepen op woensdag 6 september 2023 bij elkaar gelegd. 

Opvangschepen

Door de schepen bij elkaar te leggen, wordt een veilige en leefbare ruimte gecreëerd die alleen toegankelijk is voor de ruim 1.000 bewoners, personeel en bestemmingsverkeer. Daarom hebben we besloten om de opvangschepen op de plek te houden waar ze nu liggen. Hierdoor kunnen we de veiligheid van de bewoners en het personeel van de opvangschepen beter garanderen. Ook is er voldoende ruimte voor de werknemers tijdens het werk aan de kade, het materieel en bestemmingsverkeer voor de opvangschepen en de bouwplaats. 

Parkeerplaatsen Rijnkade opgeheven

Dit betekent dat het gedeelte van de Nieuwe Kade afgesloten blijft voor verkeer en de parkeerplaatsen worden opgeheven zolang de opvangschepen hier liggen, en in ieder geval tot eind 2024. 

Bereikbaarheid

Arnhem is goed bereikbaar met de fiets en het openbaar vervoer. Ook zijn er in Arnhem voldoende mogelijkheden om te parkeren, bijvoorbeeld op de P+R-locaties (park and ride) GelreDome en Arnhem Noord. En in het centrum zijn ook genoeg parkeerplekken.