Tekstwagens inbraakpreventie

Van 5 tot en met 11 oktober komt u op verschillende wegen tekstwagens inbraakpreventie tegen. Deze wagens zijn een geheugensteuntje om een inbraak tijdens de donkere dagen te voorkomen. Samen dragen we dan bij aan het veilig wonen in de stad en de wijk.

Wanneer de nachten langer worden zijn er meer inbraken. Op de wagens staat de tekst 'Geef inbrekers geen kans. Bel 112 bij verdachte situaties.'  De tekstwagens zijn te vinden langs 4 grote uitvalswegen en op elektronische informatieborden door de stad.

Veiligheid in de wijk

Het is belangrijk dat iedereen zich thuis en in de wijk veilig voelt. Een inbraak is een ingrijpende gebeurtenis en doet wat met het gevoel van veiligheid. Zeker daar waar het een inbraak betreft in de eigen woning maar ook in de straat of buurt. Door bewust te zijn van de risico's en alert te blijven bij verdachte situaties helpt u mee uw buurt en wijk veiliger te maken. 

De tekstwagens kunnen ook in wijken en buurten worden ingezet wanneer het aantal inbraken in de buurt toeneemt. Het Team Leefomgeving van de gemeente bekijkt dan samen met de wijkagent of, waar en wanneer de tekstwagens worden ingezet. Samen maken we ze het niet te makkelijk.

Ramen dicht, lichtje aan, deur op slot!

Doe ramen dicht, lichtje aan en uw deur op slot als u weggaat. Ook als u maar heel even weg bent. U leest meer info op onze pagina met preventietips.

Tekstwagens 'Geef inbrekers geen kans' en 'Bel 112 bij verdachte situaties'