Uitnodiging onderzoek voorschoolse periode kinderen met een beperking, ontwikkelingsachterstand of chronische ziekte

We vinden het als gemeente Arnhem belangrijk dat alle Arnhemse kinderen zich goed kunnen ontwikkelen. Ook kinderen met een beperking, ontwikkelingsachterstand of chronische ziekte. De ontwikkeling van kinderen begint al voordat zij naar de basisschool gaan.

We doen onderzoek

We doen op dit moment een onderzoek. We kijken naar hoe kinderen tussen de 0 en 4 jaar met een beperking, ontwikkelingsachterstand of chronische ziekte opgroeien. Als u een ouder bent van een kind die dit heeft, dan horen we graag hoe u denkt over het opgroeien van uw kind. En wat uw ervaringen zijn met de mogelijkheden van (voorschoolse) opvang en ondersteuning. Ook als uw kind op dit moment ouder is dan 4 jaar, horen we graag uw ervaringen van de periode waarin uw kind tussen de 0 en 4 jaar oud was. 

We horen graag uw mening

In Arnhem wonen mensen met allerlei verschillende achtergronden. Het lukt de gemeente niet altijd om alle groepen inwoners te bereiken. Voor dit thema zoeken we contact met ouders met een achtergrond uit landen in Afrika, Azië, Zuid-Amerika of Turkije die een kind hebben met een beperking, ontwikkelingsachterstand of chronische ziekte. We hebben al een beeld van de ervaringen van ouders die een andere achtergrond hebben dan de landen in deze werelddelen.

Bent u in Nederland geboren en opgegroeid, maar zijn uw ouders geboren in één van deze werelddelen of landen? Of bent u naar Nederland gekomen vanuit één van die landen? Dan horen wij graag uw mening over de mogelijkheden van opvang en ondersteuning voor uw kind.  

We willen leren van uw verhaal

Wilt u uw ervaringen met ons delen? Dat kan anoniem. Het gesprek duurt ongeveer één uur en vindt plaats via de telefoon, online of op een plek in Arnhem. We houden rekening met de Corona-maatregelen. Wanneer nodig, kunnen we u helpen met een tolk of andere hulpmiddelen. 

We gebruiken alle ervaringen om te zien waar we zaken kunnen verbeteren. Met als doel de ontwikkelingskansen te verbeteren van jonge kinderen met een beperking, ontwikkelingsachterstand of chronische ziekte.

Aanmelden en vragen

Wilt u meewerken aan het onderzoek? U kunt zich dan aanmelden bij onze onderzoeker Dana Hoitink, zij voert het onderzoek vanuit de Universiteit Utrecht uit. Ook voor vragen kunt u contact met haar opnemen. Dit kan via email d.m.hoitink@students.uu.nl of telefonisch 026 - 377 4808.