Recente nieuwsberichten

Hier vindt u een overzicht van de meest recente nieuwsberichten van de gemeente Arnhem.

 • Provincie en gemeente gaan waterstofauto's in Nederland verdubbelen 11 december 2018

  De gemeente Arnhem en de provincie Gelderland willen het aantal waterstofauto's in Nederland meer dan verdubbelen. Op dit moment rijden er ongeveer 60 waterstofauto's in Nederland. Een speciale aanbesteding moet ervoor zorgen dat er de komende periode tachtig waterstofauto's bijkomen. Daarvoor hebben beide partijen in totaal bijna 1 miljoen euro beschikbaar. De bedoeling is dat de eerste waterstofauto's via deze aanbesteding in 2019 rondrijden.

 • Coehoorn groeit uit tot creatieve wijk 11 december 2018

  Het vijf jaar geleden gestarte experiment om van Coehoorn een broedplaats van talent te maken wordt structureel. Creatieve ondernemers krijgen hier volop kans voor kruisbestuiving met andere ondernemers en om door te groeien. Daarnaast komen er woningen en als kers op de taart: een prachtig park als hart van het gebied.

 • Gewijzigde ophaaldagen afval tijdens de feestdagen 11 december 2018

  Op 24, 25 en 26 december 2018 wordt er, behalve in het centrum, geen afval opgehaald. Ook op 1 januari vervalt de ophaaldag. In plaats daarvan komt SUEZ eerder of juist later langs. In de eerste twee weken van januari haalt SUEZ de kerstbomen op.

 • Servicepunt voor burgerinitiatieven 1 januari van start 07 december 2018

  Arnhemse burgerinitiatieven voor bijvoorbeeld ouderen in de wijk, ontmoetingspunten, projecten op het gebied van energiebesparing, een vrijwilligersorganisatie, etc. kunnen vanaf 1 januari met vragen over de bedrijfsvoering, terecht bij een speciaal servicepunt, dat nu nog de werktitel Shared Service Center draagt. Vragen kunnen gaan over administratie, financiering, juridische zaken, personeel, huisvesting, ICT, verzekeringen en communicatie.

 • Laatste ronde veiling BKR-kunst voor de Voedselbank 05 december 2018

  Tot en met 10 december kan nog online geboden worden op de laatste mooie kunstwerken uit de BKR-kunstcollectie van de gemeente. Een unieke kans om kunstwerken aan te kopen van kunstenaars die destijds in Arnhem woonden en werkten. Ongeveer 65 werken komen onder de digitale hamer.

 • Betere doorstroming en minder CO2-uitstoot 04 december 2018 Wethouder Roeland van der Zee (links) bij plaatsing bewegwijzering Roermondsplein

  De reconstructie van het Roermondsplein is bijna gereed. In aanwezigheid van wethouder Roeland van der Zee werd maandagavond werd begonnen met het bevestigen van de bewegwijzeringsborden aan de portalen. Een klus die deze week wordt afgerond.

 • Adviesraad WMO: meer maatwerk en vertrouwen, minder regels 04 december 2018

  De Arnhemse Adviesraad Wmo vindt dat de sociale wijkteams nog meer maatwerk moeten leveren aan Arnhemmers die ondersteuning nodig hebben. Nauwgezet de regels volgen is minder van belang. Sterker nog: schaf een hoop regels af, die werken vaak averechts.

Wat vindt u van onze website?