Recente nieuwsberichten

Hier vindt u een overzicht van de meest recente nieuwsberichten van de gemeente Arnhem.

 • Verwijdering weesfietsen op 26 maart 21 maart 2019 gele labels

  Sinds februari 2019 heeft de gemeente Arnhem de mogelijkheid om weesfietsen te verwijderen in de openbare ruimte. Na een stickeractie bij 400 weesfietsen in de stad, worden deze fietsen op 26 maart opgehaald door AFAC.

 • Minder schulden door Vroeg Eropaf-methode 20 maart 2019

  Arnhemmers die mee hebben gedaan aan Vroeg Eropaf, hebben het afgelopen jaar hun schuld fors zien dalen. Bij deelnemers aan het traject dalen de schulden. Reden voor Arnhem om verder te gaan met deze aanpak, en zelfs uit te breiden. Op 20 maart tekenden wethouder Martien Louwers en 15 organisaties een nieuw convenant om problematische schulden terug te dringen. Daarnaast werd een nieuw convenant Meldpunt Ontruimingen getekend.

 • Arnhem verwelkomt 44 Nederlanders 20 maart 2019 Foto naturalisatieceremonie 19-03-2019

  Als afsluiting van de naturalisatieprocedure heeft wethouder Jan van Dellen op dinsdag 19 maart jl. tijdens de naturalisatieceremonie de eed of belofte afgenomen waardoor 44 Arnhemmers het Nederlanderschap hebben verkregen.

 • Arnhemse trolleybus rijdt nu ook zonder bovenleiding 18 maart 2019

  Een elektrische trolleybus, die ook kan rijden zonder bovenleiding. Vanaf maandag rijden twee van zulke trolleybussen in de Arnhemse dienstregeling. Arnhem is de enige stad in Nederland met trolleybussen en daarmee ook de stad met het schoonste openbaar vervoer. Gelders gedeputeerde Conny Bieze, burgemeester Ahmed Marcouch en directeur Connexxion Juul van Hout namen de twee bussen maandag 18 maart in gebruik. Vijftig Arnhemmers mochten meerijden tijdens de eerste officiële rit.

 • Gemeente mag ondergrondse containers voor afval weer afsluiten 18 maart 2019

  De ondergrondse afvalcontainers in de Arnhemse woonwijken mogen weer dicht. Dat heeft de Autoriteit Persoonsgegevens besloten. In fases worden vanaf april 2019 de 1.300 ondergrondse containers voor restafval weer afgesloten. Vooraf worden inwoners geïnformeerd over wanneer dit gebeurt in hun wijk. Arnhemse inwoners moeten dan hun afvalpas gebruiken om afval in de ondergrondse container te gooien.

Uw Reactie
Uw Reactie