Recente nieuwsberichten

Hier vindt u een overzicht van de meest recente nieuwsberichten van de gemeente Arnhem.

 • Verkiezingen: stembureaus in Arnhem 21 mei 2019 Vera_Europees_FB_insta2

  Donderdag 23 mei kunt u stemmen op voor het Europees Parlement. Op uw stempas vindt u het adres van een stembureau bij u in de buurt, maar u mag in elk stembureau in Arnhem stemmen.

 • Songfestival welkom in Arnhem 19 mei 2019

  Door het fantastische succes van Duncan Laurence is Nederland in 2020 het gastland voor het Eurovisie Songfestival. Arnhem beraadt zich serieus op een rol als gaststad. Wethouder economische zaken en citymarketing, Jan van Dellen, laat weten: "We worden er hier in Arnhem heel enthousiast van, maar we moeten uiteraard wel serieus onderzoeken of het haalbaar is op het gebied van investeringen, faciliteiten en logistiek. We zullen dat ook zeker samen met de regio moeten oppakken".

 • Uitnodiging herbegraving skeletmateriaal Sint Jansbeek 16 mei 2019 skelettenklein

  Bij de aanleg van de Sint Jansbeek aan de noordzijde van de Eusebiuskerk is in 2017 een eeuwenoud kerkhof gevonden. Archeologen groeven hier van meer dan 700 individuen skeletmateriaal op. Dit gebeurde onder grote publieke belangstelling. Op 27 mei a.s. zal een deel van het gevonden materiaal worden herbegraven.

 • Arnhem blijft inzetten op klimaat & energie, werk en goede zorg 15 mei 2019

  Arnhem blijft volop inzetten op de energietransitie en het behalen van de klimaatdoelstellingen. En op het creëren van werkgelegenheid en een gunstig investeringsklimaat. Tegelijkertijd heeft Arnhem te maken met een sterke toename van de kosten van de zorg. In de Perspectiefnota 2020-2023 - die vandaag gepresenteerd is - beschrijft de gemeente hoe zij omgaat met de kansen en uitdagingen waarmee de stad zich geconfronteerd ziet. Tevens zijn structurele maatregelen opgenomen om de toename van de kosten sociaal domein, de extra investeringen in de ICT, de nieuwe werkwijze van Werk & Inkomen en de invoering van de Omgevingswet het hoofd te bieden.

 • Succesvolle aanpak bestrijding leegstand geëvalueerd 14 mei 2019

  De bijzonder succesvolle aanpak van Arnhem om leegstand te bestrijden, hoeft niet langer een aparte status te hebben. Dat concludeert het college van burgemeester en wethouders na een evaluatie van het transformatiebeleid dat sinds 2015 van kracht is. In totaal is de afgelopen jaren 107.000 vierkante meter kantoor, bedrijf- of winkelruimte getransformeerd naar vooral nieuwe woningen zo blijkt uit de evaluatie. Daarmee is Arnhem absoluut koploper met het transformeren van leegstand buiten de Randstad.

 • Verkiezingen: iemand machtigen 14 mei 2019

  Op 23 mei zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Kunt u zelf niet gaan stemmen? Dan kunt u iemand anders voor u laten stemmen.

 • Anders werken om meer mensen aan een baan te helpen 10 mei 2019

  De gemeente Arnhem gaat haar eigen afdeling werk en inkomen reorganiseren om meer mensen uit de bijstand aan werk te kunnen helpen. Wethouder Martien Louwers stelt dat het hebben van werk in veel opzichten goed is voor mensen, zowel financieel als sociaal. Niet voor niets heeft het college de ambitie om 500 mensen extra uit de bijstand te laten stromen, dus bovenop het landelijk gemiddelde.

 • Olifantsgras maakt asfalt veel groener 09 mei 2019 Grasfalt

  Arnhem krijgt een van de duurzaamste fietspaden van Nederland. Naast sportpark Schuytgraaf komt een nieuw fietspad, dat een uit olifantsgras gewonnen natuurlijke lijm bevat. Ook de markeringen op het fietspad zijn biobased. Daar zit natuurlijke hars in als lijmmiddel, in plaats van de gebruikelijke synthetische variant. Op 9 mei opent wethouder Ronald Paping het fietspad van 'grasfalt'.

Uw Reactie
Uw Reactie