Recente nieuwsberichten

Hier vindt u een overzicht van de meest recente nieuwsberichten van de gemeente Arnhem.

 • Arnhem Europese Sportstad 2018 17 november 2017 Arnhem europese sportstad

  Arnhem mag zich het komend jaar Europese Sportstad 2018 noemen. De European Capitals and Cities of Sport Federation (ACES Europe) kent jaarlijks de titel 'European City of Sports 2018'. De erkenning gaat naar de Gelderse hoofdstad omdat Arnhem door middel van sport en bewegen zich inzet voor een gezonde stad.

 • Airbornegemeenten nemen afscheid van Hedwig Kauffman 17 november 2017

  De samenwerkende airbornegemeenten nemen per direct afscheid van hun manager Airborneregio, Hedwig Kauffman. Reden is een verschil van inzicht in de wijze waarop de opdracht om tot een betere samenwerking en profilering van de airborneregio te komen, wordt ingevuld.

 • College B&W enthousiast over plan Stadsblokken - Meinerswijk 14 november 2017 meinerswijk luchtfoto

  Het plan voor Stadsblokken-Meinerswijk, getiteld Eilanden 3.0, kan op steun rekenen van het college van burgemeester en wethouders. Het plan wordt nu aangeboden aan de gemeenteraad, die kan beoordelen of het plan past binnen de kaders die de gemeenteraad eerder heeft vastgesteld en waarover de Arnhemse bevolking zich positief heeft uitgesproken via een referendum in november 2016.

 • Mantelzorgcompliment 2017: vraag 'm aan voor 31 december! 14 november 2017

  Zorgt u meer dan drie maanden per jaar op vrijwillige basis voor iemand? Doet u dat meer dan 8 uur per week? Dan bent u mantelzorger. Alle mantelzorgers in Arnhem hebben recht op een mantelzorgcompliment.

 • Nominatie Arnhems Sportgala gestart 10 november 2017 logo sport ster

  Ook dit jaar reiken we de Sport-ster en Support-ster uit. Twee prijzen die gaan naar mensen die iets bijzonders hebben gedaan in of naast de sport. Arnhemmers kunnen vanaf nu al hun Sport- en Support-ster nomineren. Daarnaast kiezen we de sportfoto van het jaar. De winnaars maken we bekend tijdens het gala in februari. Tijdens deze avond kijken we terug op de mooie verhalen uit het afgelopen sportjaar.

 • Arnhem verwelkomt 23 Nederlanders 09 november 2017 naturalisatieceremonie in stadhuis

  Als afsluiting van de naturalisatieprocedure heeft wethouder Geert Ritsema op woensdag 8 november jl. tijdens de naturalisatieceremonie de eed of belofte afgenomen waardoor 23 Arnhemmers het Nederlanderschap hebben verkregen.