Recente nieuwsberichten

Hier vindt u een overzicht van de meest recente nieuwsberichten van de gemeente Arnhem.

 • Rijden op stroom van remmende bussen 23 mei 2017 Oplaadpunt

  Vanaf vandaag kan het: elektrisch rijden op stroom afkomstig van een remmende bus. Bij winkelcentrum Schuytgraaf in Arnhem openden Gelders gedeputeerde Jan Jacob van Dijk en Arnhems wethouder Geert Ritsema een laadpunt voor elektrische auto's, dat is geïntegreerd in de mast van een trolleybovenleiding. Een Europese primeur.

 • Afval is ouderwets: aan de bak! 22 mei 2017 Aan de bak afval arnhem

  Wat doet oud-wielrenner Maarten Tjallingii met zijn afval? Wat is een handige afvalbak in de keuken en wat gebeurt er met ons PMD? U leest het allemaal in het tweede nummer van 'Aan de bak' - het tijdschrift over afval scheiden in Arnhem.

 • Burgerlijke Stand Gemeente Arnhem 15-05-2017 t/m 19-05-2017 22 mei 2017

  Deze publicatie vindt plaats met toestemming van betrokkenen.

 • Binnenstad Arnhem wordt groener 19 mei 2017 Groene binnenstad banner

  Platform Binnenstad Arnhem (PBA), bewonersplatform Arnhem6811 en de gemeente Arnhem zetten samen een volgende stap naar een groenere binnenstad. Ondernemers en bewoners ontvangen deze en volgende week ‘menukaarten’ waarmee zij kunnen kiezen uit verschillende typen groenelementen.

 • Arnhem verwelkomt 21 Nederlanders 17 mei 2017

  Als afsluiting van de naturalisatieprocedure heeft wethouder Gerrie Elfrink dinsdag 16 mei jl. tijdens de naturalisatieceremonie de eed of belofte afgenomen waardoor 21 Arnhemmers het Nederlanderschap hebben verkregen.

 • Drie nieuwe locaties voor zonnevelden in Arnhem 10 mei 2017

  De Rioolwaterzuivering Drielsedijk, het Geluidsscherm Spoorlijn Schuytgraaf en Rolbaan in Schaarsbergen zijn geschikt voor de ontwikkeling tot zonneveld. Dat blijkt uit onderzoek dat de gemeente heeft laten doen naar mogelijke locaties. Het college van burgemeester en wethouders heeft dan ook besloten om over te gaan tot realisatie van zonnevelden op deze locaties om zo de ambities voor het opwekken van duurzame energie te realiseren.

 • Eerste vier Arnhemmers ontvangen nieuwe cadeaukaart voor inzet als mantelzorger 09 mei 2017

  Het Mantelzorg Compliment, een jaarlijks financieel extraatje voor mantelzorgers, is vernieuwd. Het is samengevoegd met de Arnhemse cadeaukaart 'Dit is PAS Arnhem'. Dinsdag 9 mei ontvingen vier Arnhemmers uit handen van wethouder Anja Haga een eerste vernieuwde mantelzorgcompliment, tijdens de officiële presentatie ervan in Osteria Vicini. Dat is tevens een van de plekken waar het Compliment kan worden verzilverd. Het Mantelzorgcompliment heeft een waarde van 150 euro en is in de loop van 2017 bij zeker 175 Arnhemse winkels, horecagelegenheden, attracties en culturele instellingen te besteden.

 • Prijzen winnen met je elektrische apparaten 03 mei 2017 Wecycle 2017

  Lever je elektrische apparaten of spaarlampen in bij de afvalbrengstations in Noord en Zuid. Hiermee kun je prijzen winnen én steun je de Wecycle-actie, een landelijke inzamelwedstrijd tussen gemeenten. De opbrengst gaat naar een goed doel.

 • Nijmeegseweg afgesloten 08 mei 2017

  Komend weekend is de Nijmeegseweg tussen de John Frostbrug en het Nijmeegseplein /A325 ter hoogte van het De Monchyplein in beide richtingen afgesloten. Het plein krijgt een nieuwe laag asfalt en er vindt onderhoud plaats aan de verkeerslichten. De afsluiting geldt vanaf vrijdagavond 20.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur.

 • Burgerlijke Stand gemeente Arnhem van 24-04-2017 tot en met 28-04-2017 01 mei 2017

  Deze publicatie vindt plaats met toestemming van betrokkenen.