Recente nieuwsberichten

Hier vindt u een overzicht van de meest recente nieuwsberichten van de gemeente Arnhem.

 • Burgerlijke Stand gemeente Arnhem van 13-02-2017 tot en met 17-02-2017 20 februari 2017

  Deze publicatie vindt plaats met toestemming van betrokkenen.

 • Volop creativiteit onder Mandelabrug 20 februari 2017

  Het gebied rondom het Roermondsplein en de Nelson Mandelabrug wordt een creatieve, groene plek.

 • Ontwerp een wandelroute Slag om Arnhem en maak kans op 1000 euro 16 februari 2017

  De gemeente Arnhem schrijft een ideeënwedstrijd uit voor een goede looproute van station Arnhem Centraal naar Airborne at the Bridge aan de Rijnkade. Het winnende idee belonen we met een bedrag van € 1000,-. Uitvoering van het idee moet mogelijk zijn binnen een budget van €100.000,-.

 • Start werkzaamheden St. Jansbeek in binnenstad 15 februari 2017 Graven eerste schop in de grond Sint Jansbeek

  Dinsdag 14 februari 2017 was een historische dag voor Arnhem. Vandaag is een start gemaakt met het weer bovengronds brengen van de Sint Jansbeek in hartje Arnhem. Gedeputeerde Bea Schouten van de provincie Gelderland, heemraad Antoinet van Helvoirt van Waterschap Rijn en IJssel en wethouder Gerrie Elfrink van de gemeente Arnhem staken de eerste schop in de grond. De stad Arnhem is ontstaan aan de Sint Jansbeek. De beek vormde destijds de levensader van de stad. Later verdween die weer uit het straatbeeld en ging ondergronds om plaats te maken voor het toenemende autoverkeer.

 • Arnhem opent waterstoftankstation op Kleefsewaard 15 februari 2017

  Arnhem heeft weer een openbaar waterstoftankstation. Wethouder Anja Haga neemt het innovatieve tankstation vandaag officieel in gebruik. Het tankpunt van HyGear aan de Oude Veerweg op Industriepark Kleefsewaard levert waterstof voor zowel auto's als bussen.

 • Gemeentepagina Arnhemse Koerier 15 februari 2017 14 februari 2017, pdf, 517kB

  Dit is de gemeentepagina in de Arnhemse Koerier. Datum: 15 februari 2017. Week 7.

 • Nominatie vernieuwd Arnhems Sportgala gestart 14 februari 2017 Logo sportster

  Het Arnhems Sportgala is vernieuwd. We reiken voor het eerst de Sport-ster en Support-ster uit. Twee prijzen die gaan naar mensen die iets bijzonders hebben gedaan in of naast de sport. Het blijft verder een feest voor de sport in Arnhem, waarbij we terugkijken op de mooie verhalen uit het afgelopen sportjaar.

 • Extra pagina Arnhemse Koerier van 15 februari 2017 over bijeenkomsten aanpak Velperpoort eo en mantelzorg 14 februari 2017, pdf, 1MB

  Dit is een extra pagina in de Arnhemse Koerier over bijeenkomsten aanpak Velperpoort eo en mantelzorg. Datum: 15 februari 2017. Week 7.

 • Burgemeester Kaiser moet om medische redenen functie neerleggen 13 februari 2017

  Burgemeester Herman Kaiser heeft de Commissaris van de Koning gevraagd de procedures te starten die leiden tot het verlenen van ontslag op basis van medische gronden. De door het ministerie van Binnenlandse Zaken aangewezen bedrijfsarts acht het niet raadzaam dat de burgemeester in zijn functie als burgemeester van Arnhem terugkeert. De burgemeester heeft hierover vanavond de gemeenteraad geïnformeerd.

 • Hooper Architects ontwerpt duurzaam zwembad Valkenhuizen 13 februari 2017 ontwerpvisieValkenhuizen

  Het bureau Hooper Architects uit het Brabantse Oosterhout mag het ontwerp maken voor de nieuwbouw van het Arnhemse zwembad Valkenhuizen. Daartoe heeft de gemeente Arnhem maandag besloten als uitkomst van een (niet openbare) Europese aanbesteding.