Recente nieuwsberichten

Hier vindt u een overzicht van de meest recente nieuwsberichten van de gemeente Arnhem.

 • Burgerlijke Stand Gemeente Arnhem 11-9-2017 t/m 15-9-2017 18 september 2017

  Deze publicatie vindt plaats met toestemming van betrokkenen.

 • Werkzaamheden Marga Klompélaan 19 september 2017

  Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober zijn er werkzaamheden op de Marga Klompélaan in Rijkerswoerd. Het stuk van de Matsersingel tot en met de afslag naar de Hazenkamp krijgt nieuw asfalt. Afgelopen zomer is het overige deel van de Marga Klompélaan al vernieuwd.

 • Arnhem gaat AAN! 14 september 2017

  Op zaterdag 23 september a.s. worden zo'n 25 Arnhemse duurzame energie-initiatieven getoond. In Arnhem zijn we goed bezig. Van Malburgen tot Hoogkamp, Van Schuytgraaf tot Presikhaaf, door heel Arnhem tonen inwoners, verenigingen, instellingen en bedrijven op welke wijze zij energie besparen, of hoe zij duurzaam energie opwekken.

 • Lood in de bodem: niet gezond, maar makkelijk te vermijden 13 september 2017

  Op verschillende plekken in de provincie Gelderland zit lood in de bodem. Als jonge kinderen lood binnenkrijgen, kan dat invloed hebben op de ontwikkeling van hun hersenen. Ze worden er niet ziek van. Maar uit onderzoek blijkt dat kinderen die veel lood binnen krijgen, een iets lager IQ ontwikkelen dan kinderen die weinig lood binnen krijgen. Het is dus beter als kinderen zo min mogelijk lood binnen krijgen.

 • Fans SS Lazio Roma ontvangen op Fanzone 13 september 2017

  Donderdag 14 september om 21.00 uur speelt Vitesse in het GelreDome hun eerste wedstrijd in het kader van de Europa League tegen SS Lazio Roma. We hopen dat het een fantastische voetbalavond wordt. Hier in Arnhem, maar ook in Rome, waar vele fans van SS Lazio de wedstrijd zullen volgen.

 • Arnhem is hard op zoek naar pleegouders 13 september 2017 campagne pleegouders

  Niet alleen is er een tekort aan pleegouders in Arnhem, ook het aantal nieuwe aanmeldingen neemt af. Daarom is de gemeente hard op zoek naar nieuwe pleeggezinnen. Wist u dat pleegzorg in vele vormen mogelijk is? U kunt een pleeggezin zijn waar een pleegkind zo lang kan verblijven als nodig is, maar ook een crisispleegouder voor acute situaties, of een deeltijdpleegouder waar u enkele dagen per week of per maand ondersteuning biedt aan een gezin.

 • Gelderland sluit aan op de 'nieuwe zijderoute' 12 september 2017

  De eerste container met goederen vanuit Arnhem is onlangs vertrokken over 'de nieuwe zijderoute’ naar Wuhan in China. Aan boord van de trein onder andere koffiebonen van koffiebranderij Peeze uit Arnhem. De bonen zijn ingekocht door Wuhan Asia Europe Logistics (WAE Logistics). Dit bedrijf exploiteert de goederentreinverbinding tussen Wuhan en Duisburg, maar koopt ook zelf goederen in en verkoopt deze in Wuhan en Midden-China.

 • Denk mee over klimaat of voedsel 08 september 2017 fruitoogst

  Tijdens de Gelderse Einsteinweek nemen bekende experts en wetenschappers u mee in de wereld van technologie en innovatie. Er zijn enkele masterclasses waarbij u nadrukkelijk wordt gevraagd om mee te denken.