Alle nieuwsberichten

Hier vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van de gemeente Arnhem van de afgelopen maand.

 • Uitnodiging derde boompicknick 17 april 2019

  De derde boompicknick is op 23 april. Wilt u hierover meepraten en denken? Meldt u zich dan aan.

 • Nijmegen en Arnhem krijgen 13 eHubs 12 april 2019

  Om schoner vervoer te stimuleren, krijgt Nijmegen 10 eHubs en Arnhem 3. Dit zijn plekken waar op wijkniveau voorzieningen voor duurzaam deelvervoer bij elkaar komen. In een eHub staan elektrische deelauto’s die er ook kunnen opladen. Daarnaast kun je er gebruikmaken van andere vervoersmiddelen zoals de elektrische fiets, een elektrische bakfiets of het openbaar vervoer. Op die manier moet slimmer en duurzamer reizen makkelijker worden voor weggebruikers. Er wordt ook gekeken of een eHub oplaadruimte kan bieden aan andere elektrische auto’s, scooters of fietsen.

 • Burgemeester Marcouch sluit per direct Bar 41 11 april 2019

  In de nacht van zaterdag 6 april vond een ernstig geweldsincident plaats in de horecagelegenheid op de Varkensstraat. Dit was niet de eerste keer dat zich misstanden en geweldsincidenten bij Bar 41 voordeden. De burgemeester vindt dat deze aaneenschakeling van ernstige incidenten de openbare orde en veiligheid aantasten. Daarom heeft hij Bar 41 per direct gesloten en is hij voornemens de vergunningen van de eigenaar in te trekken.

 • Minister van cultuur bezoekt Arnhem 05 april 2019

  Op maandagochtend 8 april brengt Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, een bezoek aan Arnhem. Het bezoek staat in het teken van het cultuurbeleid van het Rijk vanaf 2021, waarover de Raad voor Cultuur op 11 april een advies uitbrengt. De minister presenteert haar uitgangspunten voor de nieuwe cultuurperiode voor de zomer. Zij is zeer geïnteresseerd in hoe het gaat met mode en cultuureducatie in Arnhem en in 025, de culturele samenwerking tussen Arnhem en Nijmegen.

 • Inschrijving Arnhemse Koningsmarkt van start 04 april 2019

  Arnhem is volop bezig met de voorbereidingen op Koningsdag en Koningsnacht. Bij Koningsdag hoort natuurlijk de populaire Koningsmarkt op zaterdag 27 april aan de Zijpendaalseweg. De organisatie is traditiegetrouw in handen van de Arnhemse Stichting Viering Nationale Feest- en Gedenkdagen. Het reserveren van een kraam op de markt is vanaf nu mogelijk.

 • Praat en denk online mee over bomen in Arnhem 27 maart 2019

  Praat en denk vanuit uw luie stoel mee over het nieuwe bomenbeleid. Bepaal zelf het moment en de plek om mee te denken en te praten.

 • Inspiratiebijeenkomst over de herinneringsmaaltijden Slag om Arnhem 26 maart 2019

  Met ‘Operation Market Garden’ werd Arnhem 75 jaar geleden het wereldtoneel met de grootste operatie op Nederlands grondgebied tijdens de Tweede Wereldoorlog. Van 17 tot en met 25 september 1944 moest een gezamenlijke geallieerde invasie ervoor zorgen dat een aantal belangrijke Nederlandse bruggen zouden worden ingenomen. Tijdens de Slag om Arnhem bleek de Rijnbrug (onze huidige John Frostbrug) “een brug te ver”.

 • Opgravingen leggen resten Broerenkerk bloot 26 maart 2019

  Afgelopen week zijn opgravingen gestart aan de Trans in de binnenstad van Arnhem. Het appartementencomplex op die plek is gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. De komende weken zijn hier archeologen te vinden om onderzoek te doen naar resten uit vervlogen tijden. Nu al zijn de funderingen van de kloosterkerk, de vroegere Broerenkerk, en een restant van de muur van de Kloostertuin te zien. Ook zijn er resten van skeletten gevonden; deze zijn van lichamen die vroeger in de kerk zijn begraven.

 • Wennen aan milieuzone voorbij 26 maart 2019

  Per 1 april worden er boetes uitgedeeld als een auto zich onterecht in de Arnhemse milieuzone bevindt. De nieuwe regels gelden al sinds 1 januari maar overtredingen werden nog niet bestraft. Gedurende 3 maanden was er sprake van een wenperiode.

 • Verwijdering weesfietsen op 26 maart 21 maart 2019 gele labels

  Sinds februari 2019 heeft de gemeente Arnhem de mogelijkheid om weesfietsen te verwijderen in de openbare ruimte. Na een stickeractie bij 400 weesfietsen in de stad, worden deze fietsen op 26 maart opgehaald door AFAC.

Uitgelicht

Uw Reactie
Uw Reactie