Alle nieuwsberichten

Hier vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van de gemeente Arnhem van de afgelopen maand.

 • Servicepunt voor burgerinitiatieven 1 januari van start 07 december 2018

  Arnhemse burgerinitiatieven voor bijvoorbeeld ouderen in de wijk, ontmoetingspunten, projecten op het gebied van energiebesparing, een vrijwilligersorganisatie, etc. kunnen vanaf 1 januari met vragen over de bedrijfsvoering, terecht bij een speciaal servicepunt, dat nu nog de werktitel Shared Service Center draagt. Vragen kunnen gaan over administratie, financiering, juridische zaken, personeel, huisvesting, ICT, verzekeringen en communicatie.

 • Betere doorstroming en minder CO2-uitstoot 04 december 2018 Wethouder Roeland van der Zee (links) bij plaatsing bewegwijzering Roermondsplein

  De reconstructie van het Roermondsplein is bijna gereed. In aanwezigheid van wethouder Roeland van der Zee werd maandagavond werd begonnen met het bevestigen van de bewegwijzeringsborden aan de portalen. Een klus die deze week wordt afgerond.

 • Adviesraad WMO: meer maatwerk en vertrouwen, minder regels 04 december 2018

  De Arnhemse Adviesraad Wmo vindt dat de sociale wijkteams nog meer maatwerk moeten leveren aan Arnhemmers die ondersteuning nodig hebben. Nauwgezet de regels volgen is minder van belang. Sterker nog: schaf een hoop regels af, die werken vaak averechts.

 • Eusebiuskerk weer in het licht 30 november 2018

  Donderdag 13 december om 17.00 uur wordt de Eusebiuskerk letterlijk opnieuw in het licht gezet. Wethouder Cathelijne Bouwkamp zal samen met stadsdichter Jesse Laport de nieuwe aanlichting officieel in gebruik nemen.

 • Vanaf 1 januari 2019 goedkoper bellen met de gemeente 28 november 2018

  Vanaf 1 januari 2019 belt u goedkoper met de gemeente. U betaalt alleen nog de gebruikelijke belkosten, dus geen extra kosten meer.

 • Verbouw en uitbreiding Museum Arnhem op huidige locatie 15 november 2018

  Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, gaat Museum Arnhem zo snel mogelijk weer open op de huidige locatie aan de Utrechtseweg. Het college stelt de gemeenteraad voor om het investeringskrediet te verhogen met 7,5 miljoen. In totaal is dan een kleine 23 miljoen beschikbaar. Dat is inclusief een bijdrage van 500.000 van de provincie.

 • Arnhem krijgt publiek waterstoftankstation 13 november 2018 H2Arnhem

  Samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Gelderland en de gemeente Arnhem gaat clean fuels leverancier PitPoint in Arnhem het derde publieke waterstoftankstation van Nederland bouwen en exploiteren. Het station gaat juni 2019 open.

Uitgelicht

Wat vindt u van onze website?