Herdenking Slag om Arnhem & Bridge to Liberation Experience

Vrijdag 15 september 2017 vindt de herdenking van de Slag om Arnhem plaats. Het programma van deze dag heeft 'moreel kompas' als thema.

De traditionele herdenking in aanwezigheid van de veteranen vindt plaats om 19.00 uur op het Airborneplein. Om 20.30 uur begint op de John Frostbrug het multimediaspektakel Bridge to Liberation Experience plaats. Het spektakel is vanaf de Rijnkade te bekijken. O'G3NE, bekend van het Eurovisie Songfestival, is dit jaar de hoofdact van de Bridge to Liberation Experience.

Moreel kompas

Zoals ieder jaar heeft de Bridge to Liberation Experience dit jaar ook een thema: moreel kompas. Het moreel kompas speelt bij het maken van keuzes in bijvoorbeeld oorlogstijd, een belangrijke rol. Dit thema komt volop terug in het programma van deze dag.

Verkeersmaatregelen

Deze week vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats rondom de Slag om Arnhem herdenking. Op de dag van de herdenking zelf is er sprake van tijdelijke verkeersmaatregelen. Het verkeer kan hier hinder van ondervinden en zal ter plekke worden omgeleid. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Herdenken in de regio

Rondom de Slag om Arnhem vinden in de hele regio vooraf en na de herdenking diverse activiteiten, herdenkingen en bijeenkomsten plaats. Informatie over de herdenkingen rondom de Slag om Arnhem en de Bridge to Liberation Experience vindt u op www.airborne-herdenkingen.nl en  www.bridgetoliberation.nl.

Bridge to Liberation Experience 2016

Uitgelicht