Plein voor nieuw filmtheater gaat Audrey Hepburnplein heten

Het nieuwe Focus Filmtheater staat straks aan het Audrey Hepburnplein. Die naam is door burgemeester en wethouders gekozen. Een ideeënprijsvraag leverde de ruim 220 suggesties waarbij het Audrey Hepburnplein één van de namen was die vaker genoemd werd. Ook de naam Broerenplaats scoorde goed.

Het college van burgemeester en wethouders hakte vandaag de knoop door omdat zij de argumenten voor Audrey Hepburnplein passend vinden voor Arnhem en voor die plek.

De inzenders van de naam Audrey Hepburnplein zijn geïnformeerd over de keuze. Zij krijgen onder andere een exemplaar van het straatnaambord, op het moment dat dit gemonteerd wordt, dit najaar. 

Wereldberoemd

Het college vindt de naam passend omdat de van oorsprong Arnhemse Audrey Hepburn een wereldberoemde actrice was die bovendien namens UNICEF opkwam voor kinderen in de hele wereld. Audrey volgde in de periode 1939 tot 1945 balletlessen bij de Arnhemse Muziekschool. Zij is  een stijlcoon in de jaren vijftig en zestig van de twintigste eeuw. Dat past dan weer mooi bij Arnhem als Modestad.

kaartje audrey hepburnplein


 

Uitgelicht