Uniek WK zitvolleybal in Arnhem: 15 t/m 22 juli

Zitvolleybal is een van de meest populaire en spectaculaire paralympische sporten. In 2018 is Nederland organisator van het WK zitvolleybal. De sport die ooit in Nederland werd bedacht krijgt door een vernieuwende aanpak van het WK een geheel nieuwe dimensie. In Arnhem starten de 16 teams en spelen ze voor een plaats in de kwartfinale.

Zitvolleybal is ooit bedacht in Nederland als volleybalvariant voor mensen met een beperking. Het is een dynamische teamsport en wordt op veel plekken in Nederland gespeeld. Het verhaal van een zitvolleybalteam bevat zoveel meer dan de sport en de sportprestaties. Verhalen over nieuwe levenskeuzes maken na een ongeluk, het accepteren van je beperking en hieruit voordelen zien te halen, angsten overwinnen en het verschil kunnen maken dankzij de beperking in plaats van ondanks de beperking.

Zitvolleybal

Musis leent zich optimaal voor het toevoegen van entertainment en beleving rond de wedstrijd. Het publiek zit bovenop de actie. Op zondag 15 juli is er als opening vanaf 14.30 uur een grote show met live muziek, dans en theater. Daarna, om 16.00 uur, spelen de Nederlandse dames hun eerste wedstrijd tegen Kroatië. Maandag 16 juli spelen ze om 18.00 uur tegen Rwanda en dinsdag 17 juli om dezelfde tijd tegen Canada.

Tijdens het WK Zitvolleybal is er een speciale tentoonstelling die in het teken staat van aangepast sporten en de Paralympics. De expositie laat een indrukwekkend overzicht zien van de historie door de jaren heen. Je ziet oude medailles en de olympische vlam van toen is ook aanwezig. De sport heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld, met initiatieven zoals Special Heroes en Uniek Sporten.

Uitgelicht

Wat vindt u van onze website?