Recente nieuwsberichten

Hier vindt u een overzicht van de meest recente nieuwsberichten van de gemeente Arnhem.

 • Drugsafval 18 oktober 2019

  Vandaag is voor de tweede keer in drie dagen tijd drugsafval gedumpt in Arnhem. Woensdag bij de Drielse dijk. Vandaag langs de Schelmseweg en de grond is hier mogelijk verontreinigd. De maatschappelijke kosten, risico’s en impact als gevolg van deze (georganiseerde) criminaliteit zijn groot.

 • Bezoekerscentrum Molenplaats wordt Arnhems groene VVV 17 oktober 2019

  Met ingang van 1 januari 2020 wordt de promotie van het groen in Arnhem uitgevoerd door Natuurcentrum Arnhem en Netwerk Groen Arnhem. De Molenplaats in Sonsbeek wordt de centrale plek van waaruit de activiteiten plaatsvinden. Het Natuurcentrum en Groen Arnhem nemen daarmee de huidige taken over van het bestuur van Stichting Molenplaats Sonsbeek en zullen nieuwe activiteiten gaan opzetten, bijvoorbeeld op het gebied van educatie over de kwaliteiten van het Arnhemse groen. Het wordt een groene VVV in de breedste zin van het woord, waar bezoekers terecht kunnen en vrijwilligers hun werk kunnen blijven doen.

 • Arnhem uitgekozen voor pilot maatschappelijke diensttijd 16 oktober 2019

  Arnhem is één van de elf gemeenten die van het kabinet ervaring op mogen doen met het fenomeen maatschappelijke diensttijd (MDT). Kern hiervan is dat jongeren hun competenties en talenten ontdekken en ontwikkelen door zich voor een bepaalde periode vrijwillig in te zetten voor de samenleving. Arnhem hoopt in twee jaar tijd zo'n 140 jongeren op deze manier een mooie zet in de rug te geven.

 • Arnhem zet vol in op trolleybussen 16 oktober 2019

  Uitsluitend zero emissie bussen. Bussen volledig toegankelijk voor mensen met een fysieke of verstandelijke beperking. Een gezinstarief en speciale buslijnen van en naar kantorengebieden en P+R locaties. Deze en meer wensen legt de gemeente Arnhem neer bij de Provincie Gelderland voor de nieuwe aanbesteding van het openbaar vervoer in de regio Rijn-Waal.

 • Andre Grotenhuis benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw 11 oktober 2019 grotenhuis

  Prof. dr. (André) Grotenhuis (64) is bij zijn afscheid op donderdag 10 oktober als hoogleraar Neurochirurgie en neurochirurg aan het Radboudumc benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij kreeg de bijbehorende versierselen opgespeld door burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem, de woonplaats van Prof. dr. Grotenhuis.

 • Nieuw asfalt op Raapopseweg 30 september 2019

  Er komt een nieuwe laag asfalt op een deel van de Raapopseweg. In verband met de werkzaamheden is de Raapopseweg van maandag 14 oktober 6.00 uur tot en met zaterdag 19 oktober 17.00 uur afgesloten.