Recente nieuwsberichten RSS icoon

Hier vindt u een overzicht van de meest recente nieuwsberichten van de gemeente Arnhem.

 • Gemeente Arnhem ordent ondergrond voor bodemenergie

  09 juni 2021

  Bodemenergie is een duurzame, lokale energiebron die kan bijdragen aan het terugdringen van CO2. Om ervoor te zorgen dat Arnhem zo goed mogelijk gebruik kan maken van deze energievorm heeft de gemeente voor de binnenstad en omgeving nu een bodemenergieplan vastgesteld. Hiermee komt er in de bodem ruimte voor zoveel mogelijk bodemenergiesystemen, zonder dat ze elkaar in de weg zitten en daardoor minder goed werken.

 • Arnhemmers geven massaal gehoor aan wapeninleveractie

  09 juni 2021

  De Arnhemse wapeninleveractie heeft binnen het brede offensief - tegen misdaad en criminaliteit, vóór een veilige stad waar kinderen kansrijk kunnen opgroeien, zijn kracht bewezen. Aan de oproep om tussen 31 mei tot en met 4 juni wapens in te leveren, gaven de Arnhemmers massaal gehoor.

 • Bewoners Hoogkamp onderzoeken overgang van gasketel naar warmtenet

  02 juni 2021

  In de buurt Hoogkamp en een klein deel van Sterrenberg kunnen op termijn 400 tot 800 woningen worden aangesloten op een Buurt Energie Systeem, een duurzame warmteoplossing op buurtniveau. De gemeente Arnhem, netwerkbedrijf Alliander en de bewonerswerkgroep Hoogkamp Energie hebben vandaag een intentieovereenkomst getekend om de haalbaarheid hiervan te onderzoeken.

 • Arnhem organiseert wapeninleveractie in strijd om veilige wijk

  21 mei 2021

  Samen met politie en Openbaar Ministerie organiseren we een wapeninleveractie van 31 mei tot en met 4 juni. Arnhemmers kunnen gedurende deze week straffeloos een wapen inleveren. Burgemeester Ahmed Marcouch heeft grote zorgen over het toenemende aantal incidenten met wapens en roept Arnhemmers op: "Nu is je kans: lever het verwoestende wapen in en gun jezelf die eerlijke kansrijke toekomst. Want met een mes op zak, slaat schijnveiligheid veel sneller om naar gebruik met ingrijpende gevolgen die niet zijn te overzien."