Recente nieuwsberichten RSS icoon

Hier vindt u een overzicht van de meest recente nieuwsberichten van de gemeente Arnhem.

 • Nieuwe noodverordening per 27 maart 2020

  30 maart 2020

  De voorzitter van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden, Ahmed Marcouch, heeft op 27 maart 2020 een aangepaste noodverordening afgekondigd. In deze noodverordening zijn de aanvullende maatregelen verwerkt, die op 23 maart werden aangekondigd. De noodverordening van 17 maart vervalt hiermee.

 • Uitbreiding en schoonmaak van grond voor woonwagenkamp Bethaniënstraat Arnhem

  25 maart 2020

  Voor de situatie van de vervuilde grondwal op het woonwagenkamp Betaniënstraat is een oplossing gevonden. Het college van burgemeester en wethouders stelt voor de vervuilde grondwal te verwijderen en het kamp uit te breiden tot maximaal zeventien standplaatsen. Door het realiseren van de uitbreiding kan direct de grond onder en naast de woonwagens worden gesaneerd door een laag schone grond van ten minste één meter aan te brengen. Om dit plan uit te kunnen voeren wil het college 3,9 miljoen euro uittrekken. Het is nu aan de Arnhemse gemeenteraad om een besluit te nemen over het voorstel.

 • Voor Elkaar in Arnhem slaat de handen ineen voor praktische hulp aan kwetsbare inwoners

  20 maart 2020

  De Arnhemse organisaties voor sociaal werk slaan samen met de gemeente de handen ineen en richten een stedelijk telefoonnummer 026-3127702 en hulpwebsite voorelkaarinarnhem.nl op. Sociaal werkers en vrijwilligers staan klaar voor inwoners die vragen hebben en praktische hulp kunnen gebruiken.

 • Uitstel gemeentelijke belastingen voor ondernemers

  27 maart 2020

  Nederland verkeert in een crisis door het coronavirus. De genomen maatregelen door het kabinet hebben een enorme impact op de samenleving. De gemeenten Arnhem, Renkum en Rheden willen ondernemers helpen door ze uitstel te verlenen van de betaling van de gemeentelijke belastingen. Ondernemers kunnen daarvoor een aanvraag indienen. Het uitstel geldt voor de periode tot en met 31 juli van dit jaar.

 • Noodverordening afgekondigd in Gelderland-Midden

  18 maart 2020

  De voorzitter van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden, Ahmed Marcouch, heeft een noodverordening afgekondigd. Hiermee zijn alle evenementen met meer dan 100 personen in het gebied van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden verboden, in de periode van 14 maart 20.00 uur tot en met 6 april 2020.

 • Klinkers en nieuwe stoep voor Klingelbeekseweg

  12 maart 2020

  Op het deel van de Klingelbeekseweg tussen de Utrechtseweg en de kruising met de Hulkesteinseweg vervangen we het bestaande asfalt door klinkers. Ook vernieuwen we de stoep. De werkzaamheden beginnen op maandag 16 maart om 7.00 uur en duren tot en met donderdag 9 april 18.00 uur.