Recente nieuwsberichten

Hier vindt u een overzicht van de meest recente nieuwsberichten van de gemeente Arnhem.

 • Maak kennis met het concept-bomenplan 20 september 2019

  Het afgelopen halfjaar hebben vele Arnhemmers meegepraat en meegedacht over het nieuwe bomenbeleid van de gemeente Arnhem. Het concept-bomenplan is klaar en wij willen u graag laten zien wat er met de ideeën uit de stad is gedaan en wat er in het plan komt te staan.

 • Burgemeester beëindigt bedrijfsvoering Arnhemse massagesalon 20 september 2019

  De bedrijfsvoering van een massagesalon in Arnhem is beëindigd. Naast massageactiviteiten werden ook seksuele handelingen aangeboden. Daarmee werd de salon als een seksinrichting geëxploiteerd.

 • Geen (brom)fietsen rondom Eusebiuskerk op 20 en 21 september 19 september 2019

  Vanaf vrijdag 20 september 2019 om 12.00 uur tot zaterdag 21 september 2019 om 18.00 uur mogen er geen (brom)fietsen gestald worden buiten de daarvoor bestemde ruimten of plaatsen (fietsenrekken) rondom de Eusebiuskerk.

 • Herdenking evacuatie 19 september 2019

  Op 24 september om 14.30 uur in de Jubileumzaal van Musis de gedwongen evacuatie van 95.000 inwoners van Arnhem in 1944, herdacht. Daarna leggen we een krans bij het monument op de hoek van de Apeldoornseweg.

 • ZKH Prins Charles, The Prince of Wales, opent toren Eusebiuskerk 18 september 2019

  ZKH Prins Charles, The Prince of Wales bezoekt zaterdag 21 september Arnhem om de toren van de Eusebiuskerk na een tien jaar durende restauratie officieel te heropenen. De Prins onthult een plaquette ter ere van 75 jaar Slag om Arnhem en brengt een bezoek aan de kerk.

 • World Cleanup Day: in actie tegen zwerfafval 16 september 2019 banner world cleanup day

  Op zaterdag 21 september 2019 is het World Cleanup Day. In ruim 160 landen trekken miljoenen vrijwilligers door straten, parken, bossen en langs kusten om samen zwerfafval op te ruimen. Ook in Arnhem gaan we aan de slag!

 • Arnhemse peuters kunnen langer naar opvang 16 september 2019

  Vanaf september 2019 kunnen in Arnhem alle kinderen vanaf 2 jaar wekelijks 14 uur peuteropvang krijgen. Dit was voorheen 12 uur per week. De gemeente Arnhem is daarmee een van de eerste gemeenten in Nederland waar dit aanbod geldt. Uniek is dat het aanbod in Arnhem geldt voor kinderen met en kinderen zonder taal- of leerachterstand.

 • Burgemeester sluit horecagelegenheid Varkensstraat Arnhem wegens drugshandel 16 september 2019

  De politie in Arnhem heeft in de nacht van zaterdag op zondag 15 september rond 02.30 uur een inval gedaan in een horecagelegenheid aan de Varkensstraat in Arnhem. Bij de inval werden wikkels cocaïne, brokjes XTC, diverse lege drugswikkels en een mes gevonden. De burgemeester heeft het pand per direct gesloten.

 • Verhalen van oorlogsslachtoffers maken veel indruk 13 september 2019 Mozaiek wint Arnhems Jeugddebat

  'Een verhaal van een iemand die de oorlog zelf heeft meegemaakt, geeft zoveel meer indruk dan dat de meester of juf iets vertelt.' Met deze en meer scherpe bijdragen heeft Het Mozaïek de derde editie van het Arnhemse jeugddebat gewonnen, dat op 13 september in het Arnhemse stadhuis werd georganiseerd.

 • Verkeersmaatregelen finish Boels Ladies Tour in Arnhem 04 september 2019 boels ladies tour

  Ook dit jaar doet de Boels Ladies Tour Arnhem weer aan. Op zondag 8 september is de finish van de slotetappe in Arnhem. De Ladies Tour is hét internationale wielerevenement in Nederland voor vrouwen. Met toppers als Anna van der Breggen en wereldkampioene Annemiek van Vleuten.