Recente nieuwsberichten

Hier vindt u een overzicht van de meest recente nieuwsberichten van de gemeente Arnhem.

 • Arnhem verwelkomt 22 Nederlanders 13 november 2019

  Als afsluiting van de naturalisatieprocedure heeft wethouder Ronald Paping op dinsdag 12 november jl. tijdens de naturalisatieceremonie de eed of belofte afgenomen waardoor 22 Arnhemmers het Nederlanderschap hebben verkregen.

 • Malafide advertentieverkoop gemeentegids 12 november 2019

  We krijgen meldingen binnen dat bedrijven en instellingen door malafide organisaties/personen worden benaderd om te adverteren in de stadsgids/gemeentegids.

 • Duizenden betaalbare woningen nodig 08 november 2019

  De regio Arnhem-Nijmegen heeft dringend behoefte aan meer betaalbare woningen, met name in de steden Arnhem en Nijmegen. Tot 2030 moeten er 3.400-3.900 woningen per jaar bijgebouwd worden, waarvan het merendeel sociale huur of betaalbare koop. Dat blijkt uit het Woningmarktonderzoek, dat in opdracht van de regio Arnhem-Nijmegen werd uitgevoerd. Het rapport werd vandaag gepresenteerd.

 • Leerlingen brengen gevaren van mensenhandel in beeld op Instagram 07 november 2019 Gastles mensenhandel door Moviera

  Gemeente Arnhem wil het bewustzijn over mensenhandel en het voorkomen van slachtoffers vergroten. Het herkennen van signalen kan levens redden. Met name jongeren zijn kwetsbaar voor deze vorm van criminaliteit. Met een Instagramactie gaan scholieren aan de slag met dit thema. Op die manier maken we samen een vuist tegen mensenhandel.

 • Arnhemse aanpak lachgas nu al een succes 07 november 2019

  Sinds de aankondiging van het lachgasverbod zijn zes van de acht Arnhemse horecazaken gestopt met de verkoop ervan. Dat blijkt uit de handhavingscontroles van de Omgevingsdienst regio Arnhem (ODRA). Bij twee horecazaken in het uitgaansgebied constateerden de handhavers dat zij nog lachgas verkopen. Bij die uitbaters ligt spoedig een last onder dwangsom op de deurmat.

 • Deel Oranjestraat in november 9 dagen afgesloten 07 november 2019

  Supermarkt Hoogvliet aan de Utrechtseweg gaat op 28 november open. De bouw is klaar, de inrichting gaat nu beginnen. Voor de inrichting zijn zo'n 50 lange vrachtwagens nodig. Om dat goed te laten verlopen wordt de Oranjestraat tussen de Alexanderstraat en de Utrechtseweg op enkele dagen in november afgesloten voor autoverkeer.

 • 24 extra voetbalvelden voor Koniks en Galloways op Meinerswijk 06 november 2019 Galloway in Meinerswijk

  De kuddes van Konikspaarden en Galloway-runderen in Meinerswijk hebben er vanaf nu 12 hectare meer graasland bij. Dat kan, omdat de gemeente nu beheerder is van een groter aaneengesloten natuurgebied van in totaal zo'n 155 hectare. Door een wildrooster te verplaatsen en afrastering aan te leggen, kunnen de twee kuddes nu in een groter gebied grazen.

 • Arnhemse moeders staan op tegen radicalisering 01 november 2019

  12 moeders uit de Arnhemse wijk Malburgen ontvingen vandaag uit handen van burgemeester Marcouch het certificaat van Oumnia Works. De afgelopen maanden leerden de moeders wat zij kunnen doen en hoe zij signalen beter herkennen als jongeren afglijden en radicaliseren.