Recente nieuwsberichten

Hier vindt u een overzicht van de meest recente nieuwsberichten van de gemeente Arnhem.

 • Al ruim 200.000 zonnepanelen bij instellingen, bedrijven en inwoners

  01 juli 2022

  Ze zijn lang niet altijd zichtbaar. Toch liggen op daken en velden van Arnhemse instellingen, bedrijven en inwoners al zo’n 210.000 zonnepanelen. Dat is inclusief zonnepanelen bij energiepark Koningspleij en waterzuivering Drielsedijk. En hoewel de stroom die hiermee wordt opgewekt niet allemaal naar gezinnen gaat, zijn de gezamenlijke panelen omgerekend goed voor 22.000 huishoudens.

 • Westervoortsedijk, Zevenaarseweg en Oude Zevenaarseweg helemaal vernieuwd

  01 juli 2022

  Ruim een half jaar is eraan gewerkt, maar na het weekend zijn de Westervoortsedijk, de Zevenaarseweg en de Oude Zevenaarseweg weer als nieuw. De wegen zijn opnieuw geasfalteerd en de fietspaden zijn een stuk breder gemaakt. Op de Westervoortsedijk is een busbaan aangelegd, zodat de bus er in de toekomst ongestoord kan doorrijden. De bereikbaarheid van Arnhem krijgt hierdoor een flinke oppepper, in het bijzonder de bedrijventerreinen langs de Westervoortsedijk.

 • Arnhemse huishoudens met inwonende jongeren tot 27 jaar worden vanaf 1 juli niet meer gekort op bijstand

  01 juli 2022

  Arnhem heeft vanaf 1 juli de kostendelersnorm, een korting op de bijstand wanneer volwassenen in hetzelfde huis wonen, ten aanzien van inwonende jongeren van 21 tot 27 jaar afgeschaft. Verder verruimt Arnhem de mogelijkheden om de kostendelersnorm vaker niet toe te passen, bijvoorbeeld bij opvang van vluchtelingen of dreigende dakloosheid. Daarnaast gaat Arnhem het makkelijker maken voor mensen die een bijstandsuitkering ontvangen om samen te gaan wonen.

 • Zilveren Stadspenning voor Martien Louwers en Roeland van der Zee

  22 juni 2022

  Martien Louwers en Roeland van der Zee ontvingen deze week uit handen van burgemeester Ahmed Marcouch de Zilveren Stadspenning. Beiden hebben veel voor Arnhem betekend. Eerst jarenlang vanuit de gemeenteraad en de laatste 4 jaar als wethouder. Louwers en Van der Zee namen deze week afscheid. Zij werden bij die gelegenheid toegesproken door de burgemeester en ontvingen het zilveren eremetaal.