Recente nieuwsberichten RSS icoon

Hier vindt u een overzicht van de meest recente nieuwsberichten van de gemeente Arnhem.

 • Praat mee over Arnhem!

  27 mei 2020

  Heeft u ideeën over de stad Arnhem? Welk onderwerp verdient volgens u meer aandacht? Laat het de gemeenteraad horen!

 • Sociaal Hospitaal helpt Arnhemse probleemgezinnen op de rit

  27 mei 2020

  Hoe krijg je je leven weer op de rit als je rond de armoedegrens leeft? Als je geen werk en veel schulden hebt? En als gezinsleden psychische klachten hebben? Met op de koop toe opvoedproblemen bij de kinderen? Honderdvijftig Arnhemse gezinnen die gebukt gaan onder deze 'giftige cocktail' van problemen krijgen de komende twee jaar specialistische hulp om hieruit te komen en zo een beter leven te krijgen. Dat heeft het college van B&W deze week besloten. Het Instituut Publieke Waarden gaat deze hulp, het 'sociaal hospitaal', verlenen.

 • Arnhem treft maatregelen voor gastvrije en veilige ontvangst bezoekers

  27 mei 2020

  Met onder andere hulp van City Hosts, extra ruimte voor terrassen en aanduidingen op het wegdek bereidt de gemeente Arnhem zich voor op het moment waarop onder andere horeca, musea en culturele instellingen de deuren weer mogen openen. Deze maatregelen dragen er aan bij dat bezoekers van de stad in Arnhem veilig een terrasje kunnen pakken of kunnen komen winkelen. Als ondernemers, bewoners en bezoekers van de stad de aanwijzingen samen naleven wordt het niet te druk, kan iedereen goed 1,5 meter afstand houden en wordt het virus verder ingedamd.

 • Subsidieregeling voor de aanschaf van luchtmeters

  26 mei 2020

  Om de Arnhemse luchtkwaliteit nog beter in beeld te brengen, heeft de gemeente een subsidieregeling in het leven geroepen. Kern van de regeling is dat Arnhemmers die een luchtmeter aanschaffen en de meetgegevens beschikbaar stellen, een deel van de aanschafkosten vergoed krijgen. Het gaat om een vergoeding van 17,50 euro per meter. In totaal is er voor deze regeling 10.000 euro beschikbaar, wat neerkomt op ruim 570 luchtmeters.

 • Eerste woningen Schuyts Kwartier in de verkoop. Veel ruimte voor natuur in nieuwe stedelijke wijk

  22 mei 2020

  Eind mei start naar verwachting de verkoop van woningen in 'Zuid op Groen', het eerste deelbuurtje van het Schuyts Kwartier. Schuyts Kwartier is de buurt die vlakbij Station Schuytgraaf wordt gebouwd. In totaal komen er circa 400 koop- en huurwoningen, seniorenwoningen en appartementen. In 'Zuid op Groen' komen 47 koopwoningen en 35 sociale huurwoningen.

 • Nieuw asfalt voor fietspad Amsterdamseweg

  14 mei 2020

  Van 12 mei tot en met 2 juni krijgt een deel van het fietspad aan de Amsterdamseweg nieuw asfalt. De werkzaamheden worden in twee stappen uitgevoerd. Het fietspad waar aan gewerkt wordt, is tijdens de werkzaamheden volledig afgesloten voor fietsverkeer. Ook kunnen fietsers en voetgangers geen gebruik maken van de huidige oversteekmogelijkheden.