Recente nieuwsberichten

Hier vindt u een overzicht van de meest recente nieuwsberichten van de gemeente Arnhem.

 • Arnhem ontvangt als eerste grote gemeente CO2-certificaat 05 december 2019

  Uit handen van keuringsinstituut TÜV ontvingen de directeuren van de gemeente Arnhem, arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor en Sportbedrijf Arnhem vandaag een officieel certificaat waarmee wordt bevestigd dat zij forse stappen zetten om de uitstoot van CO2 in hun bedrijfsvoering te reduceren. Daarmee is Arnhem de eerste grotere gemeente die een dergelijk certificaat ontvangt. De ambitie van Arnhem is om de CO2-uitstoot in 2023 met 40% te reduceren ten opzichte van 2018.

 • Diederik Laman Trip neemt Zilveren Stadspenning in ontvangst 04 december 2019 penning1_MG_001

  Jhr. drs. Diederik Laman Trip heeft op maandag 2 december bij de bestuursvergadering van Bio Vakantieoord een Zilveren Stadspenning in ontvangst genomen. De penning werd hem uitgereikt door burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem.

 • Overeenkomst verbouw Museum Arnhem getekend, aannemer kan van start 03 december 2019

  Vandaag, dinsdag 3 december tekenden gemeente Arnhem en aannemer Rots Bouw de realisatieovereenkomst voor de uitbreiding en verbouw van Museum Arnhem. Sinds de gunning, begin augustus, waren gemeente en aannemer in gesprek over de exacte uitvoering van de plannen van Benthem Crouwel Architects. Die gesprekken zijn succesvol afgerond.

 • Toekomstplan Willemeen enthousiast ontvangen 03 december 2019

  De vrijwilligers van jongerencentrum Willemeen hebben samen met de jongerenwerkers en het management van Rijnstad, een toekomstplan voor Willemeen gemaakt. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit plan deze week in ontvangst genomen en vandaag goedgekeurd. Het is een toekomstplan waarbinnen zowel cultuur als welzijn goed tot hun recht komen en waarvan verwacht wordt dat Willemeen een bredere groep jongeren beter gaat bereiken.

 • Welke bezoeken staan er gepland voor de burgemeester en wethouders? 02 december 2019

  Deze week worden vrijwilligers in het zonnetje gezet, op de Nationale Vrijwilligersdag 2019. Ook zal wethouder Ronald Paping bioscoop Vue heropenen en brengt wethouder Martien Louwers een bezoek aan Rijkerswoerd. Benieuwd naar welke bezoeken er verder gepland staan deze week? In het overzicht vindt u alle geplande bezoeken.

 • Euregio Rijn-Waal: regionale burgemeestersbijeenkomst Duits-Nederlandse samenwerking in Duisburg 29 november 2019

  In 2017 hebben de burgemeesters van de zes grootste steden in de Euregio Rijn-Waal - Düsseldorf, Duisburg en Moers aan de Duitse kant en Arnhem, Nijmegen en Ede aan de Nederlandse kant - overeenstemming bereikt over het versterken van de samenwerking. Sindsdien zijn er verschillende samenwerkingsprojecten geweest, op thema’s zoals slimme logistiek, vrijwillige initiatieven voor immigranten en snelle fietsverbindingen.

 • Resultaat onderzoeken hulpverlening bij overlijden Bekiro 29 november 2019

  Dit is een gezamenlijk persbericht van Pro Persona Arnhem en gemeente Arnhem

  Op 22 december 2018 overleed de twaalfjarige Bekiro in zijn ouderlijk huis als gevolg van geweld door zijn vader. Burgemeester Ahmed Marcouch: 'Dit grote verlies is een drama voor het gezin, de familie en betrokkenen. Deze vreselijke gebeurtenis is bijna een jaar geleden, maar de naasten van Bekiro moeten hem nog elke dag missen.' Directeur Piet van der Zandt van Pro Persona Arnhem vult aan: 'Na zoiets ingrijpends moet je met elkaar in de spiegel kijken. Hebben we iets over het hoofd gezien en hadden we iets anders moeten doen?' Vandaag zijn de resultaten van de onderzoeken naar de hulpverlening bekendgemaakt.

 • Arnhem pakt met interventieteam ondermijning aan 27 november 2019

  De eerste controle van het Arnhemse interventieteam op bedrijventerrein 't Broek levert veel drugs en andere illegale handelswaar op.