Recente nieuwsberichten

Hier vindt u een overzicht van de meest recente nieuwsberichten van de gemeente Arnhem.

 • Songfestival 2020 komt niet naar Arnhem 16 juli 2019

  Arnhem zit niet bij de laatste 2 kanshebbers om het Eurovisie Songfestival 2020 te mogen organiseren. Dat heeft NPO vandaag bekend gemaakt. 'Heel jammer', vindt wethouder Hans de Vroome namens het team dat het bidbook heeft opgesteld. 'We hebben als regio een mooi plan gemaakt en daar zijn we trots op.'

 • Celebrate Freedom met het Eurovisie Songfestival 2020 in Arnhem 10 juli 2019 brochure-songfestival

  In 2020 vieren we in heel Europa, maar zeker in Arnhem, de bevrijding en het einde van de Tweede Wereldoorlog. We staan dan ook stil bij de waarde van vrijheid en het feit dat zoveel mensen in de wereld niet vrij zijn of zich vrij voelen. Alleen al daarom: Celebrate Freedom met het Eurovisie Songfestival 2020 in Arnhem. Dit is het thema van de gepresenteerde plannen voor het Songfestival.

 • Stop op 'verkamering' van woningen in het Spijkerkwartier 08 juli 2019 Spijkerkwartier

  Vanaf 5 juli is het in de wijk Spijkerkwartier niet meer toegestaan om woningen te 'verkameren'. Dat is het omzetten van zelfstandige woningen naar wooneenheden voor kamerbewoning, met gemeenschappelijke voorzieningen zoals keuken, douche en toilet. Dat heeft de gemeenteraad besloten.

 • Eurovisietune en 'Arcade' klinken uit kerktorens 04 juli 2019

  Beiaardiers van Arnhem, Nijmegen en Huissen spelen de komende dagen de officiële Eurovisietune. Deze openingsprelude van het 'Te Deum' van componist Marc-Antoine Charpentier is een bekende melodie die menigeen zal herkennen. Met het spelen van de tune laat de regio letterlijk horen dat zij het bid dat Arnhem gaat uitbrengen om het Songfestival te mogen organiseren ondersteunt.

 • Gezamenlijk appartementen bouwen in Coehoorn: kavel te koop 04 juli 2019

  In de wijk Coehoorn, naast station Arnhem Centraal, verkoopt de gemeente een woonkavel voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). De gemeente zoekt daarvoor particulieren die gezamenlijk een appartementencomplex willen bouwen.

 • Veel meldingen eikenprocessierups 19 juni 2019 eikenprocessierupsbanner

  Net als in de rest van Nederland krijgt de gemeente Arnhem momenteel veel meldingen binnen over de eikenprocessierups. Vanwege het grote aantal meldingen lukt het ons niet om alle overlast op korte termijn op te lossen. We hopen op uw begrip.

 • Arnhem verwelkomt nieuwe Nederlanders 13 juni 2019 naturalisatie 11 juni 2019

  Op dinsdag 11 juni 2019 zijn bij de naturalisatieceremonie 19 inwoners van Arnhem genaturaliseerd tot Nederlander.

 • Arnhem staat stil bij 20 jaar vriendschapsrelatie met Wuhan 12 juni 2019 bezoek Wuhan

  Met een ontvangst van een Chinese delegatie in het stadhuis en een bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum stond de gemeente Arnhem gisteren stil bij het feit dat Arnhem en Wuhan 20 jaar een vriendschapsrelatie onderhouden. Wethouder Jan van Dellen van Economische Zaken ontving samen met een aantal vertegenwoordigers uit het Arnhemse bedrijfsleven op dinsdag 11 juni een delegatie uit Wuhan onder leiding van locoburgemeester Long Lianwen.