Recente nieuwsberichten RSS icoon

Hier vindt u een overzicht van de meest recente nieuwsberichten van de gemeente Arnhem.

 • Arnhem werkt aan inclusieve en diverse organisatie

  09 april 2021

  De gemeente Arnhem werkt voor en met haar inwoners aan een stad waar iedereen zichzelf mag en kan zijn en welkom is. Om dat te bereiken streeft ze naar een inclusieve organisatie, waar de samenstelling divers is en niemand wordt uitgesloten. Het college wil daarom dat het personeelsbestand binnen vijf jaar een afspiegeling vormt van de beroepsbevolking van de stad.

 • Offensief veilige wijken: recentie actie levert tientallen aanhoudingen en boetes op in Arnhem Zuid en Spijkerkwartier

  09 april 2021

  Tijdens de meeste recente wijkactie van politie, gemeente, handhaving van NS, Connexxion, Ariva zijn negen personen aangehouden voor drugs en hufterig gedrag en 46 mensen beboet in het Spijkerkwartier, Steenstraat en omgeving, en Arnhem-Zuid. Burgemeester Marcouch: ‘Onze wijkverbetering begint met veiligheid, als basis voor beter wonen, leren en werken.'

 • Eerste van de 82.000 unieke tegels Museum Arnhem gezet

  09 april 2021

  Op vrijdagochtend 9 april zijn de eerste tegels voor de nieuwbouw van Museum Arnhem door Saskia Bak en Cathelijne Bouwkamp gezet. De komende maanden worden er in totaal 82.000 tegels aan de gevel van de nieuwe vleugel bevestigd. Naar verwachting zitten alle tegels in juli aan de gevel.

 • Nieuw asfalt Kluizeweg

  07 april 2021

  Van dinsdag 20 april tot en met woensdag 2 juni zijn er werkzaamheden aan de Kluizeweg. De bovenste laag asfalt is versleten en aan vervanging toe. Daarom krijgt de Kluizeweg nieuw asfalt. Ook wordt het asfalt op enkele kruispunten vervangen door klinkers. Hier worden drempels aangebracht om de snelheid terug te brengen en de verkeersveiligheid te verhogen. De werkzaamheden zijn overdag tussen 7.00 uur en 16.30 uur.

 • Doe mee met de gratis cursus Politiek Actief

  07 april 2021

  Vraagt u zich wel eens af hoe de beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Denkt u wel eens dat u dat beter zou kunnen? Of wilt u iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet u niet hoe? Volg dan de gratis cursus Politiek Actief. Deze cursus is voor iedereen die meer wil leren over (lokale) politiek en start op dinsdag 11 mei 2021. Meedoen is gratis.

 • Arnhem start met daklozenloket DAK

  06 april 2021

  Mensen die dak- en thuisloos zijn, of dat dreigen te worden, kunnen in Arnhem aankloppen bij het daklozenloket DAK (Daklozen Advies Kantoor) aan de Beekstraat 63. Daklozen kunnen bij het loket terecht voor aanmelding en intake voor de daklozenopvang, het verkrijgen van een briefadres, het aanvragen van een uitkering, toegang tot dagbestedingsactiviteiten en toegang tot medische zorg. Ook kunnen zij er terecht voor hulp en ondersteuning van een ervaringsdeskundige als 'buddy'.

 • Arnhemmers ontbijten met Pasen met burgemeester Marcouch

  04 april 2021

  Pasen staat voor een nieuw begin. Iets waar veel Arnhemmers op dit moment reikhalzend naar uitkijken. Onze burgemeester Ahmed Marcouch sprak aan het online Paasontbijt 7 Arnhemmers die een bewogen jaar achter de rug hebben. Samen keken ze terug op één jaar corona en vertelden ze over hun wensen voor een nieuw begin, nu hopelijk steeds meer vrijheid voor onze deur staat.

 • Burgemeester Marcouch sluit drugspand aan de Nieuwe Aanleg

  02 april 2021

  Burgemeester Ahmed Marcouch heeft het drugspand aan de Nieuwe Aanleg in de wijk Geitenkamp gesloten waar het Arrestatieteam van de politie vanochtend een instap deed. In de woning trof de politie drugs en een vuurwapen, waarbij een bewoner werd aangehouden.

 • Wijkgesprekken Leefbare Wijken

  01 april 2021

  Inwoners van de Laar, Elderveld en het Centrum kunnen met de gemeente Arnhem meepraten - en denken over hoe deze wijken nu en in de toekomst leefbaar kunnen houden. De gemeente heeft onderzoek gedaan naar de leefbaarheid in deze wijken en wil graag weten of deze cijfers en gegevens kloppen met wat u zelf in uw wijk ziet en ervaart.

 • Alcoholverbod in Sonsbeekpark

  31 maart 2021

  Vooralsnog geldt tot donderdag 1 april om 20.00 uur een alcoholverbod in Sonsbeekpark. Burgemeester Ahmed Marcouch heeft dit bevel gegeven. Aanleiding voor het bevel is dat er gisteren sprake was van samenscholingen door jongeren die veel alcohol bij zich hadden, grenzen vervaagden, (geluids)overlast ontstond en zich niet hielden aan de coronamaatregelen. Toen er handhavend opgetreden werd ontstond een grimmige en vijandige sfeer en groepjes jongeren waren niet aanspreekbaar.