Recente nieuwsberichten RSS icoon

Hier vindt u een overzicht van de meest recente nieuwsberichten van de gemeente Arnhem.

 • Week van de Pleegzorg in Arnhem

  29 oktober 2020

  We willen in Nederland het liefst dat alle kinderen opgroeien in een warm gezin. Ook in Arnhem. Maar soms is dat niet mogelijk. Soms kunnen kinderen tijdelijk of voor langere tijd niet in hun eigen gezin wonen. Dan is het fijn als een kind bij een ander gezin kan opgroeien.

 • Wonen en Leisure in Arnhem-Zuid: Intentieovereenkomst Olympuskwartier Arnhem ondertekend

  29 oktober 2020

  Een complex met 200 woonappartementen en mogelijkheden voor sport en bewegen in het Olympuskwartier in Arnhem Zuid: gisteren ondertekenden Hans de Vroome, wethouder gemeente Arnhem en Mark van Doorn, algemeen directeur Janssen de Jong Projectontwikkeling, daartoe een intentieovereenkomst. Doel is om hier een zeer levendig gebied te maken, ingevuld met verschillende functies. Ontmoeten, sociale verbinding tussen bewoners en omgeving en bewegen in een groene setting vormen het DNA van het plan.

 • Meldpunt voor gedupeerde ouders kinderopvangtoeslagaffaire

  27 oktober 2020

  Arnhemse gezinnen die door de toeslagenaffaire van de Belastingdienst in financiële problemen zijn geraakt, kunnen rekenen op hulp van de gemeente, bijvoorbeeld bij schulden. Het meldpunt dat hiervoor is ingericht is bereikbaar via ikwilhulp@rijnstad.nl of telefonisch via (026) 312 7890. Ook zal de Belastingdienst, die in gesprek gaat met gedupeerden, hen wijzen op de mogelijkheid voor aanvullende hulp van de gemeente. Indien gewenst kunnen inwoners dan direct worden doorverbonden met de juiste contactpersoon van de gemeente. Volgens een grove inschatting van de Belastingdienst zijn ruim 300 Arnhemse gezinnen gedupeerd. De Belastingdienst mag vanwege de wet op de privacy niet zeggen om welke gezinnen het gaat.

 • Aardgasvrij Elderveld stap dichterbij

  26 oktober 2020

  De gemeente Arnhem krijgt een bijdrage van zes miljoen euro van het Rijk om ongeveer 800 woningen in de wijk Elderveld aardgasvrij te maken. Met deze bijdrage uit het Programma Aardgasvrije Wijken is de kans dat deze woningen voor 2028 kunnen worden verwarmd met restwarmte groter geworden. De restwarmte komt van de rioolwaterzuivering van Waterschap Rivierenland die aan de rand van de wijk staat. In totaal is met het project een investering van zo’n dertig miljoen euro gemoeid waarvan de gemeente via het Klimaatfonds ca. 500.000 euro bijdraagt.

 • Milieuzone nu ook voor oude dieselbestelauto's

  26 oktober 2020

  Vanaf 29 oktober mogen oude dieselbestelauto's niet meer in de Arnhemse milieuzone rijden. Arnhem krijgt dan een 'groene' zone. Dat houdt in dat vanaf dat moment alleen nog dieselpersonenauto's, dieselbestelauto's en vrachtauto's met emissieklasse 4 en hoger in de zone mogen rijden. Vanzelfsprekend blijft de zone toegankelijk voor niet-dieselvoertuigen. Afgelopen week zijn alle verkeersborden aangepast. Vanaf dezelfde datum gelden er in heel Nederland uniforme normen voor milieuzones. De Arnhemse milieuzone voldoet daar nu aan.

 • Groot onderhoud viaduct Cattepoelseweg

  21 oktober 2020

  Vanaf oktober 2020 tot februari 2021 vindt er groot onderhoud plaats aan het viaduct Cattepoelseweg - Apeldoornseweg. Het werk is op werkdagen van 07.00 tot 16.00 uur. Er wordt niet alleen aan de buitenkant gewerkt ook de binnenkant van het viaduct wordt opgeknapt.