Recente nieuwsberichten RSS icoon

Hier vindt u een overzicht van de meest recente nieuwsberichten van de gemeente Arnhem.

 • Gemeenten Arnhem, Renkum en Rheden treffen digitale veiligheidsmaatregelen

  17 januari 2020

  Wereldwijd wordt er gewerkt met het softwareprogramma Citrix. Deze software maakt het mogelijk om op afstand in te loggen en daarmee tijd- en plaatsonafhankelijk te werken. De meeste Nederlandse gemeenten maken er gebruik van. Zo ook Arnhem, Renkum en Rheden.

 • Evenement organiseren op Koningsdag? Vraag op tijd een vergunning aan

  17 januari 2020

  Het lijkt nog ver weg, maar wij denken al aan Koningsdag. Bent u van plan om iets in Arnhem te organiseren? Voor een evenement (bijvoorbeeld feest of het optreden van een artiest) maar ook voor een buitenbar of bij bereiding van voedsel op uw terras moet u een evenementenvergunning aanvragen.

 • Holocaustmonument Levenslicht te zien in Rozet

  16 januari 2020

  Arnhem staat stil bij de Holocaustslachtoffers uit de stad. Van 23 januari tot en met 2 februari is daarom het tijdelijke Holocaustmonument Levenslicht en een mini-expo te zien in Rozet. Op 27 januari 2020 is het vijfenzeventig jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. Over heel de wereld wordt daar bij stilgestaan.

 • Samenwerking om Arnhemse jongeren sneller uit de schulden te helpen

  16 januari 2020

  Arnhemse jongeren (18-27 jaar) met schulden vinden, hen helpen en zorgen dat ze een perspectiefvolle toekomst hebben. Met dit doel ondertekenden gemeente Arnhem, Rijn IJssel, Opr€cht, Sociale Wijkteams en Plangroep vandaag een convenant dat de samenwerking bekrachtigt om samen aan dit doel te werken. Een van de acties in die samenwerking is de inzet van buddies die een werkplek in de school krijgen.

 • Daan, Noah en Eva populairste babynamen in Arnhem in 2019

  15 januari 2020

  In 2019 werden maar liefst 1.578 baby's in Arnhem geboren. Mede door deze geboortes, maar ook door overlijdens en verhuizingen stond het inwoneraantal op 31 december op 161.320. Dat is een stijging van 2.057 inwoners ten opzichte van 2018. Toen stond het inwoneraantal op 31 december namelijk op 159.263. Hoe worden Arnhems jongste inwonertjes het meeste genoemd? En hoe verschillen de populaire babynamen ten opzichte van 2018?

 • Betere informatie en snellere begeleiding voor Arnhemse daklozen

  15 januari 2020

  Sneller op de juiste plek, betere informatievoorziening, kortere wachttijden voordat een begeleidingstraject van start gaat en zinvolle dagbesteding: dat zijn de zaken waar het college mee aan de slag gaat op basis van suggesties en aanbevelingen uit het onderzoeksrapport 'Wat willen ze zelf'? Dit onderzoek naar de voorzieningenbehoefte van dak- en thuislozen is gehouden onder de doelgroep.

 • Nieuwjaarstoespraak door burgemeester Ahmed Marcouch

  08 januari 2020

  U kunt de nieuwsjaarstoespraak van burgemeester Marcouch bij de nieuwjaarsbijeenkomst op 8 januari 2020 hier teruglezen.