Bestanden verzenden of ontvangen

Om (grote) bestanden van de gemeente te ontvangen of om bestanden aan de gemeente te sturen, maken wij gebruik van ‘Arnhem Transfer’. Arnhem Transfer kan vergeleken worden met voorzieningen als Yousendit of WeTransfer. Hieronder wordt toegelicht hoe ‘Arnhem Transfer’ werkt.

Bestanden verzenden

Het verzenden van bestanden aan de gemeente kan op 2 manieren. Het kan zijn dat u door een Medewerker van de gemeente Arnhem wordt verzocht bestanden te verzenden of dat u op eigen initiatief bestanden wilt versturen. 

Verzenden op verzoek

Als de gemeente u vraagt om bestanden op te sturen zult u een e-mail ontvangen met daarin een link. Als u deze link aanklikt of kopieert in een browser komt u in een scherm van “Arnhem Transfer”. Hier kunt u de gevraagde bestanden toevoegen en vervolgens verzenden. 

Verzenden zonder verzoek

Wanneer u op eigen initiatief bestanden aan de gemeente wilt versturen is dat ook mogelijk via https://transfer.arnhem.nl/. Na het invullen van uw naam, organisatie en e-mailadres op het formulier en het verzenden hiervan ontvangt u een e-mail met daarin een link. Zodra u op deze link klikt, kunt u de bestanden die u wilt toesturen selecteren en vervolgens verzenden. 

Spelregels voor verzenden via Arnhem Transfer

  • U kunt alleen bestanden sturen aan e-mailadressen van de gemeente Arnhem (@arnhem.nl). 
  • Een zending mag een maximale grootte hebben van 2 GB. 
  • Verstuur bestanden in een gezipte vorm.Voor meer informatie over het zippen van bestanden hebben wij een handleiding 'Maken van ZIP-bestanden'. 
  • Vermeldt duidelijk het zaaknummer, het project en het projectadres waarop de documenten betrekking hebben. Het zaaknummer of ander gegevens/opmerkingen kan je neerzetten in het veld "Kort bericht voor de ontvanger(s)". 
  • Dien de gegevens niet nogmaals in via een ander kanaal, bijvoorbeeld per post of door afgifte aan de balie. 
  • Er mag geen auteursrechtelijk beschermd materiaal zonder toestemming worden uitgewisseld.

Bestanden voor omgevingsvergunning

Documenten die bij de omgevingsvergunning horen van maximaal 50 MB en maximaal 10 bijlagen kunt u rechtstreeks e-mailen naar wabo@arnhem.nl.

Voor het toezenden van grotere bestanden in relatie tot de omgevingsvergunning, kunt u gebruik maken van ‘Arnhem Transfer’ in combinatie met het e-mailadres wabo@arnhem.nl. Voor het toezenden van deze grotere bestanden via ‘Arnhem Transfer’ is het belangrijk om van tevoren de spelregels (pdf, 350kB) te lezen. 

Bestanden ontvangen

Als de gemeente u bestanden toestuurt zult u een mail ontvangen met daarin een link. Indien u op deze link klikt, komt u in een scherm van Arnhem Transfer terecht waar u de bestanden kunt 
downloaden. Indien de link niet werkt kunt u via https://transfer.arnhem.nl/ de bestanden ophalen met de ‘claim ID’ en ‘Claim Passcode’ die u in de e-mail heeft ontvangen. 

Let op: Na 7 dagen worden toezendingen of ontvangen bestanden automatisch gewist!!