Cursus Politiek Actief

Bent u geïnteresseerd in politiek en wilt u actief meedenken? Dan is de gratis cursus Politiek Actief een manier om te kijken welke rol er bij u past. Met deze cursus wil de raad Arnhemmers enthousiast maken om politiek actief te worden. Bijvoorbeeld als lid van een politieke partij of als raadslid.

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook veel inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale politiek. Ook voor deze Arnhemmers is de cursus geschikt.

Programma en datums bijeenkomsten

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten. Deze vinden plaats op:
Dinsdag 23 april       19.30 - 22.00 uur                             (introductie)
Dinsdag 14 mei        19.30 - 22.00 uur                             (debattraining)
Dinsdag 21 mei        19.30 - 22.00 uur                             (de gemeente)
Dinsdag 28 mei        19.30 - 22.00 uur                             (de gemeenteraad)
Woensdag 12 juni    17.15-21.30 uur (met maaltijd)        (raadsvergadering) 

Gratis deelnemen 

De cursus ‘Politiek Actief’ is gratis. Wij vragen aan onze deelnemers of ze (1) woonachtig zijn in Arnhem en (2) of ze alle 5 de cursusdagen aanwezig (kunnen) zijn. Er is namelijk veel interesse in deze cursus. Of u uiteindelijk ook actief wordt in de politiek, is natuurlijk helemaal aan u.

Aanmelden

Wilt u deelnemen of meer informatie? Stuur dan een e-mail met uw contactgegevens naar raad@arnhem.nl of neem contact op via telefoonnummer 026-3773851.

Er is plek voor 30 deelnemers. Als er geen plaats meer is, dan zetten wij u op een wachtlijst voor een volgende cursus Politiek Actief.