Gast van de raad

Weet u wat een raadslid doet? En hoe besluiten worden genomen in de gemeente? Als gast van de raad neemt u een kijkje achter de schermen bij de Arnhemse gemeenteraad.

U heeft elke dag te maken met het werk van de raad, misschien wel zonder dat u het merkt. Raadsleden bepalen namelijk het beleid in de stad en controleren of en hoe dit wordt uitgevoerd. In ‘Gast van de raad’ vertellen Arnhemse raadsleden u wat hun werk als raadslid inhoudt. 

Programma 

De volgende ‘Gast van de raad’ is op woensdag 12 juni 2024. Om 16.30 uur begint het programma. Onder het genot van een kop soep met broodjes vertellen verschillende raadsleden u meer over het raadswerk. Vervolgens krijgt u een korte rondleiding door het Stadhuis en ontmoet u burgemeester Ahmed Marcouch. Om 18.45 uur start de Politieke Avond met de rondvraag. Deze kunt u volgen vanaf de publieke tribune in de raadzaal. Als u het leuk vindt, kunt u ook de rest van de Politieke Avond volgen. U bent vrij om op elk gewenst moment naar huis te gaan. Zie hieronder het programma:

16.30 uur: Inloop en soep met broodjes 
17.15 uur: Gesprek met raadsleden
17.50 uur: Rondleiding en ontmoeting burgemeester
18.30 uur: Koffie en thee (kennismaking overige raadsleden)
18.45 uur: Start rondvraag
19.30 uur: Einde rondvraag (daarna de besluitvormende vergadering)

Aanmelden 

Wilt u op woensdag 12 juni 2024 een gast van de raad zijn? Stuur dan een e-mail naar raad@arnhem.nl of bel naar 026-3773851. Graag horen wij met hoeveel personen u komt. Er is namelijk een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Is de aankomende 'Gast van de raad' vol of wilt u liever op een andere dag deelnemen? Meldt u dan aan voor de volgende bijeenkomst op woensdag 25 september 2024 of 27 november 2024.