Projecten, acties en maatregelen

Op deze pagina ziet u een overzicht van activiteiten en projecten die we uitgevoerd hebben of uitvoeren om Arnhem aan te passen aan het veranderende klimaat.

 • De Groene Route Malburgen

  De Groene Route Malburgen is een initiatief van bewoners en professionals om de Arnhemse wijk Malburgen met een groene route aantrekkelijk en leefbaarder te maken voor al haar bewoners: mensen én dieren. We hebben hierbij een faciliterende rol.

 • Een koel netwerk voor de binnenstad van Arnhem en Kronenburg

  Om de ernstige gevolgen van hittestress tegen te gaan, gaan we tussen nu en 2030 bouwen aan een koel netwerk in en rond de binnenstad en in Kronenburg en omgeving.

 • Gratis Tegelophaalservice tijdens het NK Tegelwippen 2022

  Ook dit jaar doet Arnhem weer mee aan het NK Tegelwippen. Om Arnhemmers te helpen bij het ontharden en vergroenen van hun tuinen komt er in verschillende wijken een gratis Tegelophaalservice.

 • 10.000 nieuwe bomen in Arnhem

  Van boomfeestdag 2021 tot boomfeestdag 2022 komen er in Arnhem 10.000 nieuwe bomen bij. Hiermee wordt de stad groener, klimaatbestendiger en wordt de biodiversiteit verbeterd.

 • Subsidieregeling Klimaatadaptatie

  Heeft u een plan om uw tuin, uw dak of een deel van de openbare ruimte zo in te richten dat u bijdraagt aan de klimaatadaptieve stad? Of heeft u ideeën om een groen dak aan te leggen, een versteend terrein te vergroenen, uw regenpijp af te koppelen of een waterberging te maken? Dan kunt u hiervoor mogelijk subsidie aanvragen.

 • Geitenkamp en klimaatadaptatie

  In de wijk de Geitenkamp wordt tijdens de vervanging van de riolering in de wijk een groot aantal klimaatadaptieve maatregelen uitgevoerd.

 • Vergroening parkeerplaats Elderveld

  In Elderveld hebben inwoners een grote parkeerplaats vergroend. In totaal werd 60 vierkante meter parkeerplaats ingewisseld voor planten, struiken en bomen.

 • 116m2 meer groen in de Hoogkamp

  Bij het vervangen van de riolering heeft de gemeente op de hoek van de Bakenbergseweg en de Jacob Marislaan 116m2 aan verharding (tegels en asfalt) weggehaald en vervangen door groen.