Van Muijlwijkstraat

Van ‘lelijkste straat van Arnhem’ naar groenste en ‘koelste’ straat van de stad. Oftewel: de Van Muijlwijkstraat is, na een flinke opknapbeurt, de meest toekomst- en klimaatbestendige straat van de stad.

Groenstroken langs de van Muijlwijkstraat

Wat is er veranderd

  • De parkeerplaatsen tussen Velperpoort en de Bloemstraat zijn verwijderd.
  • Gevels in de nabije omgeving zijn vergroend.
  • Er zijn 3 aparte groenstroken en meer bomen en beplanting.
  • Er is meer ruimte om te wandelen en te fietsen.

Vergroening

Een van meest duidelijke veranderingen aan de ‘nieuwe’ Van Muijlwijkstraat is het vele groen in de straat. Veel ‘groen’ zorgt ook voor koelte tijdens hete zomerdagen. Net zoals minder ‘verharding’ (minder stenen) helpt bij het verminderen van de hittestress. In totaal heeft de gemeente in de Van Muijlwijkstraat ruim 35.000 tegels gewipt.

Koel netwerk

Met de nieuwe groene en minder versteende inrichting draagt de Van Muijlwijkstraat bij aan het zogeheten ‘koele netwerk’ in en rond de binnenstad. Daar gaat de gemeente tussen nu en 2030 aan bouwen. Het koele netwerk bestaat uit koele plekken en beschutte routes en richt zich op bewoners die, vanwege bijvoorbeeld hun leeftijd, een beperking of ziekte, kwetsbaar zijn voor zomerse hitte. Of bewoners die bij hun woning geen beschutte buitenruimte hebben. Zo zorgen heesters, klimplanten en een extra bladerdek van bomen voor meer schaduw.

Contact

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op via e-mailadres vms@arnhem.nl.