Energiebespaartips

Interessante websites met handige, praktische tips voor energie besparen en - opwekken.

Arnhem Aan

Arnhem Aan is een initiatief van de gemeente Arnhem en een groep energiebewuste Arnhemmers met als doel om lokaal het duurzaam omgaan met energie te stimuleren. Ook op Arnhem Aan staan bespaartips waar zowel huurders als eigenaren in hun huis direct mee aan de slag kunnen. Bekijk de tips op de website van Arnhem Aan.

Rijn en IJssel Energie Coöperatie

Bij Rijn en IJssel Energie weet men alles over het opwekken van duurzame energie. U kunt er duurzame energie afnemen, deelnemen in energieopwekprojecten en deelnemen aan een collectieve inkoopactie zonnepanelen. Meer informatie en webformulier op: http://www.rijnenijsselenergie.nl/

Milieu Centraal voor consumenten

Stichting Milieu Centraal is een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie die consumenten praktische en betrouwbare informatie biedt over milieu en energie in het dagelijks leven. Op het gebied van duurzaam wonen vindt u veel praktische informatie op de website van Milieu Centraal onder het thema Energie besparen.

Energielabels

Op Energielabel.nl vindt u de officiële energielabels en kunt u uw eigen voorlopige energielabel opzoeken.

Bespaartest en Verbeter uw huis

Met Bespaartest.nl en Verbeterjehuis.nl helpt Milieu Centraal u op weg met energie besparen in huis. Voor eenvoudige bespaartips waarmee u al snel honderden euro’s op de energierekening bespaart, kunt u terecht op Bespaartest.nl. Wilt u het groter aanpakken en uw huis energiezuiniger maken? Dan is Verbeteruwhuis.nl iets voor u.

Energie in Beeld

Om inzicht te krijgen in het gas- en elektriciteitsverbruik in Arnhem (van stads- of wijkniveau tot postcode niveau) kijkt de gemeente op www.energieinbeeld.nl van Liander. Ook voor u interessant?

Om de gegevens te kunnen bekijken moet u inloggen met gebruikersnaam Nederland en wachtwoord Nederland en vervolgens inzoomen naar Gelderland-Arnhem.

Slimme meter en energieverbruiksmanager

Alle gas- en elektriciteitsmeters worden in Nederland vervangen door een slimme, digitale meter. Digitale ‘energieverbruiksmanagers’, die u kunt aansluiten op de slimme meter, geven via een display in de woning of via een app op uw tablet of smartphone, inzicht in uw verbruik en eventueel teruggeleverde stroom en maken energie besparen en opwekken makkelijker en leuker! Meer informatie vindt u op: www.energieverbruiksmanagers.nl.

Groene daken en gevels, Bloei! In [Arnhem]

Arnhem is letterlijk een bloeiende stad: groene daken, geveltuinen en groente en fruit in tuinen, op balkons en in de openbare ruimte. Gemeente, bewoners en ondernemers werken samen aan van alles wat groen, bloeiend, duurzaam en lekker is. Bloei! in [Arnhem] is een verzamelplaats van de vele initiatieven van overheid, ondernemers en bewoners om de leefbaarheid van de stad te vergroten.