Inclusie in Arnhem

Arnhem is van ons allemaal. Wij willen dat iedereen fijn kan leven in Arnhem. Ook als je een beperking hebt. Of als je uit een ander land komt. Als je jong bent, of oud.

Het maakt niet uit wat je seksuele voorkeur is. En ook niet in welke wijk je woont. Of wat je opleiding is. Iedereen heeft recht op gelijke kansen. Iedereen telt mee. Hoe verschillend we ook zijn. Dat noemen we inclusie.  

We willen dat iedereen zich fijn voelt in Arnhem. Daar werken we hard aan. We richten ons daarbij op de volgende thema's:

Daarvoor werken we samen met verschillende andere organisaties, want alleen samen maken we van Arnhem een stad voor iedereen.

Nieuw! Subsidie en vergoedingen

Subsidie voor herdenking slavernijverleden en antiracisme

Heeft u een idee of plan voor activiteiten voor de herdenking van het slavernijverleden of het tegengaan van racisme? Dan kunt u daar misschien subsidie voor krijgen. Kijk voor meer informatie op de pagina Herdenking slavernijverleden en antiracisme

Vergoeding bij wijziging achternaam door slavernijverleden

Vanaf 2 december 2023 kunt u misschien een vergoeding krijgen als u uw achternaam wilt veranderen, omdat deze is verbonden met het slavernijverleden. Kijk voor meer informatie op de pagina vergoeding bij wijziging achternaam door slavernijverleden.

Vergoeding bij wijziging achternaam- en geslachtsregistratie

Vanaf 1 november 2023 kunt u misschien een vergoeding krijgen voor het veranderen van uw achternaam of geslachtsregistratie. Kijk voor meer informatie op de pagina vergoeding voor het wijzigen van achternaam of geslachtsregistratie.

Uw bijdrage

Wij vinden het belangrijk om met de stad aan een stad voor iedereen te werken. Heeft u ideeën, suggesties, vragen of opmerkingen die te maken hebben met inclusie en diversiteit? Laat het ons weten via inclusie@arnhem.nl.