Lezingen over sporen van het Arnhemse Slavernijverleden in de stad

De gemeente Arnhem liet onderzoek doen naar sporen van het slavernijverleden in Arnhem. Dat leverde veel nieuwe informatie en inzichten op. Wij willen u daar graag meer over vertellen tijdens een lezing.

U gaat met andere ogen naar onze stad kijken en u komt meer te weten over uw eigen omgeving. We staan ook stil bij hoe het slavernijverleden nog steeds doorwerkt in ons dagelijks leven en hoe dat in de Arnhemse samenleving beleefd wordt.

Wij organiseren de lezing op 3 data en nodigen u daarvoor van harte uit: 

  • donderdagavond 23 mei in de Wijkcentrum De Bakermat (Burgemeesterswijk) 
  • zaterdagavond 8 juni  in Huis voor de Wijk (Immerloo)
  • donderdagavond 27 juni in Rozet (Centrum)

Programma

19.15 uur: Inloop met koffie & thee
19.30 uur: Lezing over de geschiedenis van het slavernijverleden in Arnhem; waar mogelijk ook toegespitst op uw wijk en omgeving
20.35 uur: Pauze 
20.45 uur: Persoonlijke verhalen van Arnhemmers
21.05 uur: Vragen en gesprek met de zaal 
21.30 uur: Afronding met hapje en drankje

De avond wordt begeleid door Barbara Esseboom (ruraal ontwikkelingssocioloog, en onderzoekt het koloniale- en slavernijverleden in Overijssel, Gelderland en Arnhem) en Else Gootjes (cultureel antropoloog bij Erfgoed Gelderland). Beiden zijn mede-auteurs van het onderzoek ‘Sporen van slavernijverleden in Arnhem’. Daarnaast zijn onderzoekers en historici Aschwin Drost en Dineke Stam betrokken.

Aanmelding 

De lezingen staan open voor iedereen die geïnteresseerd is in het slavernijverleden van Arnhem. Aanmelden kan tot een dag voor de lezing: