Onderscheidingen

Vrijwillige inzet verdient publieke waardering. Naast de Koninklijke Onderscheiding kennen we in Arnhem 3 eigen onderscheidingen: het Arnhems Meisje, de Zilveren Stadspenning en de Gouden Stadspenning.

 • Arnhems Meisje

  Het Arnhems Meisje is een gemeentelijke onderscheiding voor mensen die jarenlang op actieve en op baanbrekende wijze hebben deelgenomen aan het maatschappelijk leven in Arnhem.

 • Zilveren en Gouden Stadspenning

  De Zilveren en Gouden Stadspenningen zijn gemeentelijke onderscheidingen. Ze worden uitgereikt bij jarenlange zeer grote verdienste voor de Arnhemse samenleving of bij bijzonder moedig of menslievend gedrag.

 • Toewijzing van een Arnhemse onderscheiding

  Toewijzing van een Arnhemse onderscheiding gebeurt door burgemeester en wethouders op basis van een opgestelde B&W-nota. Het college besluit over de toekenning van een gemeentelijke onderscheiding.

 • Koninklijke Onderscheidingen

  U kent ze wel, de bekende 'lintjes'. Eind april, ter gelegenheid van de verjaardag van de Koning of tijdens een andere bijzondere plechtigheid, worden veel mensen in ons land onderscheiden. Kent u iemand die een lintje verdient? Lees hier hoe u deze persoon voordraagt.