Onderscheidingen

Vrijwillige inzet verdient publieke waardering. Naast de Koninklijke Onderscheiding kennen we in Arnhem 3 eigen onderscheidingen: het Arnhems Meisje, de Zilveren Stadspenning en de Gouden Stadspenning. De gemeentelijke onderscheidingen worden uitgereikt aan een persoon. En een persoon kan maar 1 Arnhems Meisje of Stadspenning uitgereikt krijgen.

 • Arnhems Meisje

  Het Arnhems Meisje is een gemeentelijke onderscheiding voor mensen die jarenlang op actieve en op baanbrekende wijze hebben deelgenomen aan het maatschappelijk leven in Arnhem.

 • Stadspenning, Zilveren en Gouden

  De zilveren en gouden stadspenningen zijn gemeentelijke onderscheidingen. Ze worden uitgereikt bij jarenlange zeer grote verdienste voor de Arnhemse samenleving of bij bijzonder moedig of menslievend gedrag.

 • Toewijzing van een onderscheiding

  Toewijzing van een Arnhemse onderscheiding gebeurt door burgemeester en wethouders op basis van een opgestelde B&W-nota. Het college besluit over de toekenning van een gemeentelijke onderscheiding.

 • Koninklijke Onderscheidingen

  U kent ze wel, de bekende 'lintjes'. Eind april, ter gelegenheid van de verjaardag van de Koning of tijdens een andere bijzondere plechtigheid, worden veel mensen in ons land onderscheiden. Kent u iemand die een lintje verdient? Lees hier hoe u deze persoon voordraagt.