Parkeergeld betalen met mobiel

Met mobiel parkeren betaalt u het parkeergeld via uw mobiele telefoon en per minuut.

Hoe werkt mobiel parkeren?

Met mobiel parkeren betaalt u uw parkeergeld via uw mobiele telefoon of Stadspas. Om mobiel parkeren te kunnen gebruiken moet u zich eerst aanmelden bij een provider. Aan deze registratie zijn kosten verbonden. Na deze aanmelding hoeft u geen parkeerkaartjes meer te kopen en betaalt u alleen nog voor de daadwerkelijke geparkeerde tijd.

Als u parkeert, meldt u zich aan via uw mobiele telefoon (bellen of sms), u geeft het zonenummer (op de paal boven de parkeerautomaat) door, en u meldt zich weer af als u vertrekt. Aan het eind van de maand betaalt u via automatische incasso of creditcard.

Kan dit met iedere mobiele telefoon?

Mobiel parkeren kan met elk type mobiele telefoon en via elke telefoonprovider. Het maakt niet uit of u een abonnement of prepaid-kaart hebt. Sommige aanbieders van mobiel parkeren hebben een App ontwikkeld. U kunt zich dan ook aan- en afmelden via deze App. Voor dit laatste moet u wel in het bezit zijn van een smartphone (Android, iPhone of BlackBerry, mobiele telefoon die ook over internet beschikt).

Aangesloten providers

In de gemeente Arnhem is het mogelijk om met onderstaande providers het parkeergeld te betalen:

Wat zijn de voordelen?

  • U betaalt snel en veilig
  • U hoeft niet meer te zoeken naar kleingeld voor de parkeerautomaat
  • U hoeft niet meer terug te rennen naar de auto omdat de parkeertijd voorbij is
  • U betaalt "real time" en dus geen cent te veel
  • U hebt minder kans op parkeerboetes

Mobiel parkeren in de gemeentelijke garages

Op dit moment kunt u nog niet met de mobiele telefoon betalen bij de gemeentelijke garages Centraal, Rozet en Musis. Dit wordt later in 2019 wel mogelijk, maar wanneer dit precies van start gaat is nog niet bekend. Zodra betalen met de mobiele telefoon in deze garages mogelijk is, wordt die informatie op deze pagina geplaatst.