Parkeergeld betalen met mobiel

Met mobiel parkeren betaalt u het parkeergeld via uw mobiele telefoon en per minuut.

Hoe werkt mobiel parkeren?

Met mobiel parkeren betaalt u uw parkeergeld via uw mobiele telefoon of Stadspas. Om mobiel parkeren te kunnen gebruiken moet u zich eerst aanmelden bij een van de volgende providers: Park-line, Smsparking,Stadsparkeren, Yellowbrick, ANWB MyOrder of Parkmobile. Aan deze registratie zijn kosten verbonden. Na deze aanmelding hoeft u geen parkeerkaartjes meer te kopen en betaalt u alleen nog voor de daadwerkelijke geparkeerde tijd.

Als u parkeert, meldt u zich aan via uw mobiele telefoon (bellen of sms), u geeft het zonenummer (op de paal boven de parkeerautomaat) door, en u meldt zich weer af als u vertrekt. Aan het eind van de maand betaalt u via automatische incasso of creditcard.

Kan dit met iedere mobiele telefoon?

Mobiel parkeren kan met elk type mobiele telefoon en via elke telefoonprovider. Het maakt niet uit of u een abonnement of prepaid-kaart hebt. Sommige aanbieders van mobiel parkeren hebben een App ontwikkeld. U kunt zich dan ook aan- en afmelden via deze App. Voor dit laatste moet u wel in het bezit zijn van een smartphone (Android, iPhone of BlackBerry, mobiele telefoon die ook over internet beschikt).

Wat zijn de voordelen?

  • U betaalt snel en veilig
  • U hoeft niet meer te zoeken naar kleingeld voor de parkeerautomaat
  • U hoeft niet meer terug te rennen naar de auto omdat de parkeertijd voorbij is
  • U betaalt "real time" en dus geen cent te veel
  • U hebt minder kans op parkeerboetes

Mobiel parkeren in 3 garages

Met de parkeerprovider Parkmobile en Stadsparkeren kunt u naast parkeren op straat ook terecht in de 3 gemeentelijke parkeergarages: Musis, Rozet en Centraal.

Uitgelicht

Wat vindt u van onze website?