Parkeergeld betalen met mobiel

Met mobiel parkeren betaalt u het parkeergeld via uw mobiele telefoon en per minuut.

Hoe werkt mobiel parkeren?

Met mobiel parkeren betaalt u uw parkeergeld via uw mobiele telefoon of Stadspas. Om mobiel parkeren te kunnen gebruiken moet u zich eerst aanmelden bij een belparkeer provider. Aan deze registratie zijn kosten verbonden.

Kan dit met iedere mobiele telefoon?

Mobiel parkeren kan met een smartphone en via elke telefoonprovider. Het maakt niet uit of u een abonnement of prepaid-kaart heeft. Sommige aanbieders van mobiel parkeren hebben een speciale app ontwikkeld. U kunt zich dan ook aan- en afmelden via deze app. Daarvoor moet u wel in het bezit zijn van een smartphone (Android, iPhone of BlackBerry) met toegang tot internet.

Parkeren op straat

Als u parkeert, meldt u zich aan via de parkeerapp op uw mobiele telefoon. U geeft het zonenummer door. Dit nummer vindt u op de paal boven de parkeerautomaat. U meldt zich weer af via de parkeerapp als u vertrekt. Aan het eind van de maand betaalt u de parkeerkosten via automatische incasso of creditcard aan de belparkeer provider.

Op straat is het mogelijk om met alle providers van parkeerapps het parkeergeld te betalen.

Wat zijn de voordelen?

  • U betaalt snel en veilig.
  • U hoeft niet meer te zoeken naar kleingeld voor de parkeerautomaat.
  • U hoeft niet meer terug te rennen naar de auto omdat de parkeertijd voorbij is.
  • U betaalt "real time" en dus geen cent te veel.
  • U hebt minder kans op parkeerboetes.
Parkeren in gemeentelijke garages Musis, Rozet en Centraal

U trekt bij de inrit een kaartje om de garage in te rijden. Dit uitrijkaartje heeft u alleen nog maar nodig om straks de toegangsdeuren van de garages te openen. U hoeft niet meer langs de kassa.

Als u uw auto heeft geparkeerd, meldt u zich wanneer u wilt  aan via de parkeerapp op uw mobiele telefoon. U geeft in de app het zonenummer van de garage door. Dit nummer is vermeld bij de inrit, loopdeuren en de kassa's. Het tijdstip van inrijden is de starttijd van de kosten. Bij het uitrijden wordt uw kenteken herkend en de parkeerkosten berekend. Aan het eind van de maand betaalt u de parkeerkosten via automatische incasso of creditcard aan de belparkeer provider.

U kunt bijna alle parkeerapps gebruiken om te parkeren in de garage, behalve Yellowbrick. Deze app zal naar verwachting in de loop van 2021 ook bruikbaar zijn.

De video hieronder legt uit hoe betalen met een parkeerapp in een parkeergarage precies werkt.

Bekijk bovenstaande video op YouTube.

Wat zijn de voordelen?

  • U betaalt snel en veilig.
  • U hoeft niet meer te langs de kassa.
  • U hoeft niet meer te zoeken naar kleindgeld voor de parkeerautomaat.
  • Tussen 06.00 en 18.00 uur betaalt u, net zoals andere parkeerders, per 10 minuten. Tussen 18.00 en 06.00 uur betaalt u per uur.