Groot onderhoud aan John Frostbrug

Op zaterdag 28 mei is Rijkswaterstaat gestart met een grote onderhoudsbeurt van de John Frostbrug: reparatie en asfaltering van het betondek, vernieuwing van de voegovergangen en een schilderbeurt voor delen van de brug. De werkzaamheden duren tot zaterdag 10 september.

Verkeershinder

Het verkeer over de John Frostbrug zal grote hinder ondervinden van deze werkzaamheden. De verkeershinder geldt vooral voor auto’s, motorrijders, hulpdiensten en (trolley)bussen. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen tijdens deze periode de brug wel blijven gebruiken. 

Planning 

  • Van maandag 30 mei tot zaterdag 23 juli is slechts 1 rijstrook stad inwaarts beschikbaar voor het gemotoriseerd verkeer, inclusief het openbaar vervoer. Ook blijft er 1 rijstrook stad uitwaarts beschikbaar. 
  • Vanaf zondag 24 juli tot zaterdag 10 september is de brug 7 weken volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, inclusief het openbaar vervoer en de hulpdiensten. Wandelaars en fietsers kunnen wel gebruik blijven maken van de brug. 

Omleidingen en alternatieve routes

  • Trolleybussen worden omgeleid via de busbaan van de Nelson Mandelabrug. 
  • Alternatieve routes richting het centrum van Arnhem zijn de N325 over de Andrej Sacharovbrug (ook wel de Pleijbrug) en de Nelson Mandelabrug.
  • De milieuzone is in deze periode niet van kracht op de verschillende omleidingsroutes over De Centrumring.

Reisadvies

We adviseren om tijdens de werkzaamheden zo veel mogelijk gebruik te maken van de fiets, of de bus of trein te nemen. Als u toch met de auto gaat, maak dan gebruik van het P&R-terrein bij het GelreDome en stap over op de bus of huur daar een elektrische fiets. Met de bus bent u vanaf het P&R-terrein binnen 10 minuten in het centrum (halte Rijnstraat) of op het Arnhem CS. U heeft dan wel een (opgeladen) OV-chipkaart nodig. Plan uw reis slim en (als het kan) buiten de spitsuren. En rijd vooral via Arnhem-Noord de stad in. 

Op de website van Slim & Schoon Onderweg vindt u de alternatieven om van en naar Arnhem te reizen tijdens de werkzaamheden aan de brug. 

FietsChallenge A12

Speciaal vanwege de werkzaamheden aan de brug is de FietsChallenge A12 uitgebreid voor mensen die werken in Arnhem-Centrum of Arnhem-Oost. Zie hiervoor www.fietschallengeA12.nl

Meer informatie

U vindt meer informatie en updates over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat.