Nieuw asfalt Stationsplein en busbaan

Doordat er veel verkeer over de busbaan en het Stationsplein rijdt, is er nu onderhoud nodig. De busbaan en het Stationsplein krijgen in juli nieuw asfalt. De busbaan krijgt ook een nieuwe fundering.

Het werk gebeurt tijdens 3 weekeinden in juli:

  • 1e weekend: van zaterdag 2 juli 01.00 uur tot maandag 4 juli 05.00 uur.
  • 2e weekend: van zaterdag 9 juli 01.00 uur tot maandag 11 juli 05.00 uur.
  • 3e weekend: van zaterdag 16 juli 01.00 uur tot maandag 18 juli 05.00 uur.

Er wordt ook ’s nachts gewerkt. Dan worden detectielussen (de zwarte draden in de weg voor een stoplicht) aangelegd en lijnen op het asfalt gemaakt.

Tijdens het werk zijn de busbaan en het Stationsplein afgesloten voor verkeer. De bussen rijden voor hotel Haarhuis langs. Het werkgebied Stationsplein staat op de afbeelding weergegeven:

Een plattegrond met het werkgebied van het Stationsplein en de busbaan.

Het werkgebied bij het Stationsplein en de busbaan.

Voetgangers en fietsers

De oversteek bij het verkeerslicht van het Stationsplein wordt afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen langs het werkgebied via de oversteek van het Nieuwe Plein en het Willemsplein.

Openbaar vervoer

Tijdens de werkzaamheden kunnen bussen tijdelijk vanaf andere haltes vertrekken. Kijk voor actuele vervoersinformatie op www.breng.nl.

Hinder

Werk aan de weg brengt overlast met zich mee. We doen er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken. We hopen op uw begrip. U kunt hinder ondervinden in de vorm van geluidsoverlast en minder goede bereikbaarheid.

Weersomstandigheden

Het werk is afhankelijk van het weer. Mochten de weersomstandigheden slecht zijn, dan kunnen de werkzaamheden uitlopen. Dan zal er ook in het laatste weekeinde van juli worden gewerkt.

Meer informatie

Voor meer informatie: