Werkzaamheden Weerdjesstraat starten 6 juni

Dinsdag 6 juni starten de werkzaamheden aan de Weedjesstraat. De straat krijgt een nieuw wegdek en aan beide zijden komen trottoirs en fietspaden. Voor doorgaand verkeer is voorlopig één rijstrook beschikbaar. Omleidingen worden met borden aangegeven.

Na de herinrichting hebben fietsers en voetgangers meer ruimte en is het gemakkelijker om de Weerdjesstraat over te steken richting de Rijn. De herinrichting van Weerdjesstraat is onderdeel van de opknapbeurt van de zuidelijke binnenstad.
 
Over de volledige lengte van het traject wordt tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld, dus vanaf het Roermondsplein tot aan de Eusebiusbinnensingel. Daarbinnen vallen dus ook de Trans, het Eusebiusplein en de Oranjewachtstraat. Al het verkeer zal over één rijstrook gaan. Het weggedeelte aan de kant van de binnenstad wordt afgesloten om de werkzaamheden uit te voeren. Op maandag 17 juli verplaatsen de werkzaamheden zich naar de zuidelijke rijstrook (Rijnkade) van de Weerdjes. Als de werkzaamheden zijn afgerond blijft de Oranjewachtstraat eenrichtingverkeer. Tussen het Roermondsplein en de Vossenstraat krijgt de Weerdjesstraat wel weer twee rijrichtingen.

Van 6 juni tot en met 2 juli rijden de buslijnen 12 en 43 via de Verlengde Langstraat. Vanaf 2 juli rijdt de bus zijn definitieve route.

Overlast

De verwachting is dat de werkzaamheden voor de nodige overlast en vertragingen zullen zorgen. Via huis-aan-huis-brieven, een bewonersbijeenkomst die in mei heeft plaatsgevonden, aankondigingen op tekstkarren en berichten in verschillende media proberen aannemer en gemeente gebruikers, bewoners en bezoekers zo goed mogelijk voor te bereiden en op die manier de overlast zoveel mogelijk te beperken. Mensen die vanuit Arnhem-zuid naar de stad willen komen, wordt dringend geadviseerd de Nelson Mandelabrug te mijden en vooral de borden te volgen.

Actuele informatie

Actuele informatie over de voortgang van de werkzaamheden kunt u vinden op de Facebookpagina van aannemer NTP Infra. Informatie kunt u ook vinden in de NTP Groep - app. Deze is beschikbaar voor Android en IOS en kunt u downloaden in de app-store.

Contact

Aannemer NTP Infra heeft speciaal voor het geven van informatie aan bewoners, bedrijven en bezoekers van Arnhem een omgevingsmanager aangesteld, Henk Bos. Deze is regelmatig op locatie aanwezig, maar altijd te bereiken via mail en/of telefoon: h.bos@ntp-enschede.nl of 06 176 76 627.

Artist's impression van hoe de Weerdjessstraat er na de werkzaamheden uit zal zien

Artist's impression van hoe de Weerdjesstraat er na de werkzaamheden uit zal zien.

Uitgelicht