Bewonersinitiatieven en bewonersparticipatie

Inwoners van Arnhem moeten prettig kunnen wonen en leven in hun straat, hun buurt, hun wijk. Daarom is het belangrijk dat bewoners invloed hebben en mee kunnen denken en werken in hun eigen leefomgeving.

In Arnhem is veel georganiseerd om ideeën en initiatieven te ondersteunen. Ook bij plannen of projecten van de gemeente wordt de denk- en werkkracht van bewoners steeds meer ingezet. Daarnaast biedt de gemeente ruimte aan bewoners en ondernemers die zelf dingen willen organiseren. Dit gebeurt onder andere door de inzet van teams leefomgeving in de wijken van Arnhem.

Heeft u een idee of een plan voor uw buurt? Neem dan contact op met het team leefomgeving in uw wijk

U kunt met uw bewonersinitiatief ook terecht bij verschillende organisaties in Arnhem:

  • De Ideeënmakelaars Arnhem  denken actief met u mee. Daarnaast brengen ze initiatiefnemers in contact met mensen en organisaties die wat voor hen kunnen betekenen.
  • Praktische Zaken ondersteunt bewonersinitatieven bij vragen op het gebied van personeel, informatievoorziening, organisatie, financiën, automatisering, communicatie of huisvesting.
  • De Arnhemse Uitdaging brengt bewonersinitiatieven in contact met lokale bedrijven. Deze kunnen bijvoorbeeld kennis, materialen, faciliteiten of menskracht met u delen.