Straatnamen op de kaart

Op deze plattegrond vindt u informatie over de betekenis van de verschillende straatnamen in Arnhem. Het verhaal achter de straatnamen geeft informatie over de betekenis van een straatnaam. Van veel straatnamen is de informatie door de jaren heen aangevuld.

Er is in deze tijd vaker discussie over straatnamen. De gemeente Arnhem heeft naar aanleiding van het initiatiefvoorstel 'Diverse stad, diverse straatnamen 4 oktober 2020' besloten om kritischer te kijken naar de straatnamen die naar personen vernoemd zijn. Dit geldt voor bestaande straatnamen en nieuwe straatnamen.

De gemeente wil bij bestaande straatnamen op de kaart, die vernoemd zijn naar personen, extra uitleg geven. Dit is een proces waarbij het belangrijk is dat de teksten met aandacht gekozen zijn. Het aanvullen van teksten kost daardoor tijd. Ideeën om het verhaal in de openbare ruimte te laten zien zijn er ook. Deze ideeën worden nog verder onderzocht.

Hoe werkt de kaart?

Kijk op de kaart, vul linksboven de straatnaam in en lees meer over het verhaal achter de straatnaam.

  • In de rechterbovenhoek van de kaart is een invulveld om te zoeken op straatnaam.
  • Vul hier (een deel van) de straatnaam in en selecteer de straatnaam waar u informatie over wilt lezen.
  • Nadat u de straatnaam heeft ingevuld klikt u op de lijn in de kaart waar de straatnaam staat. Dan wordt de beschrijving van de straatnaam getoond.