Kunst en Cultuur

Arnhem is trots op haar unieke positie op cultuurgebied in Oost-Nederland. De topgezelschappen op het gebied van dans (Introdans), muziek (Het Gelders Orkest) en theater (Toneelgroep Oostpool), het Nederlands Openlucht Museum als een erfgoedtrekker van formaat, Museum Arnhem, hét museum voor (inter-)nationale moderne en hedendaagse kunst én vormgeving van de stad Arnhem, en culturele manifestaties op het gebied van beeldende kunst (Sonsbeek) en mode (State of Fashion) trekken bezoekers uit het hele land en daarbuiten. Bewoners genieten het hele jaar door van de vele culturele activiteiten en evenementen die de stad telt.

Informatie voor bezoekers

Een overzicht van alles wat Arnhem te bieden heeft op het gebied van Kunst en Cultuur kunt u bekijken op de websites Visit Arnhem, Regionaal Bureau voor Toerisme, Uit in Arnhem en Made in Arnhem.
Op de website Beeldende Kunst Arnhem is o.a. meer informatie te vinden over kunstwerken in de openbare ruimte.

Arnhem stroomt

In het cultuurbeleid Stroom (pdf, 3,23MB) beschrijft de gemeente de wijze waarop ze haar doelstellingen op kunst- en cultuurgebied wil verwezenlijken. In 2016 is het cultuurbeleid Stroom geëvalueerd. Dit staat beschreven in de tussenevaluatie 'Arnhem stroomt door' (pdf, 11,6MB).

Informatie voor culturele instellingen en makers

Wanneer u in Arnhem een culturele activiteit wilt organiseren, dan kunt u onder voorwaarden een beroep doen op een van de bestaande subsidieregelingen.

  • De subsidieregeling Amateurkunst biedt amateurverenigingen op het gebied van muziek, theater, dans, zang en overige categorieën de mogelijkheid om een subsidie voor een periode van één jaar te krijgen.
  • De subsidieregeling Producties, Evenementen en Festivals is zowel bedoeld voor initiatieven die cultuurdeelname vergroten, artistieke producties maken en presenteren, de beeldvorming van Arnhem als cultuurstad ondersteunen als voor publieksevenementen die bijdragen aan Arnhem als evenementenstad. In de cultuurnota Stroom en de Evenementenvisie beschrijft de gemeente de wijze waarop ze haar doelstellingen zowel op cultuur als evenementen wil verwezenlijken..


Als u een evenement wilt organiseren, dan is de Evenementenwegwijzer voor organisatoren (pdf 965 kB) een handig hulpmiddel. Hiermee krijgt u snel inzicht in waar u moet zijn voor bv. een verzoek om gebruik te maken van openbaar gebied, een vergunningaanvraag of informatie over publiciteit.

 

 
 

Uitgelicht

Nieuwsbrief Cultuur en Evenementen

Uw Reactie
Uw Reactie