Plan Nieuwstraat

Op een prominente plek in de zuidelijke binnenstad van Arnhem werken we hard aan een nieuw stukje Arnhem. Aan de Nieuwstraat tussen de Trans en de Rijnkade komt een nieuw, markant en duurzaam gebouw: Het Kadehuis.

Het Kadehuis bestaat uit 6 karakteristieke panden met een eigentijdse architectuur. Op de begane grond van het gebouw komt ruimte voor winkeltjes, horeca, mogelijk een galerie en werkplekken. Daarboven komen appartementen met een binnentuin en groene terrassen. Eronder komt een parkeergarage voor de bewoners. 

Met deze ontwikkeling geven we invulling aan de gewenste verbinding tussen de binnenstad en de Rijn. Alle voorbereidingen zoals het slopen van de voormalige gebouwen, het bodemonderzoek en het bouwrijp van de grond zijn inmiddels uitgevoerd. Ontwikkelaar AM voert dit project uit.

Kadehuis_voorbeeld
Impressie van het Kadehuis

Nieuw bestemmingsplan

Het Kadehuis is namelijk hoger dan het huidige bestemmingsplan toelaat. Het huidige bestemmingsplan laat een maximale hoogte van 13,5 meter toe. Het Kadehuis is tussen de 18,5 en 25 meter hoog. Daarnaast maakt een nieuwe bestemmingsplan het mogelijk dat er op deze plek winkeltjes en werkplekken komen.

Plattegrond_kadehuis
Ontwerp bestemmingsplan

De bouw is begin 2021 gestart. De oplevering is naar verwachting in 2023.

Heeft u vragen?

U kunt met vragen terecht bij de gemeente Arnhem, we staan u graag te woord. Stuur een mail naar kadehuis@arnhem.nl. U kunt ook bellen naar contactpersoon Carla Frederix via 026 377 3047. Wilt u meer over het project lezen? Ga dan naar www.woneninhetkadehuis.nl. Deze website is op inititiatief van projectontwikkelaar AM gemaakt.