Bestemmingsplan Nieuwstraat

Op een prominente plek in de zuidelijke binnenstad van Arnhem werken we hard aan een nieuw stukje Arnhem. Aan de Nieuwstraat tussen de Trans en de Rijnkade komt een nieuw, markant en duurzaam gebouw: Het Kadehuis. Voor de bouw is een nieuw bestemmingsplan nodig.

Het Kadehuis bestaat uit zes karakteristieke panden met een eigentijdse architectuur. Op de begane grond van het gebouw komt ruimte voor winkeltjes, horeca, mogelijk een galerie en werkplekken. Daarboven komen appartementen met een binnentuin en groene terrassen. Eronder  komt een parkeergarage voor de bewoners. 

Met deze ontwikkeling geven we invulling aan de gewenste verbinding tussen de binnenstad en de Rijn. Alle voorbereidingen zoals het slopen van de voormalige gebouwen, het bodemonderzoek en het bouwrijp van de grond zijn inmiddels uitgevoerd. Ontwikkelaar AM voert dit project uit.

Kadehuis_voorbeeld

Impressie van het Kadehuis

Voor de bouw is een nieuwe bestemmingsplan nodig

Het Kadehuis is namelijk hoger dan het huidige bestemmingsplan toelaat. Het huidige bestemmingsplan laat een maximale hoogte van 13,5 meter toe. Het Kadehuis is tussen de 18,5 en 25 meter hoog. Daarnaast maakt een nieuwe bestemmingsplan het mogelijk dat er op deze plek winkeltjes en werkplekken komen.

Plattegrond_kadehuis

Ontwerp bestemmingsplan

U kunt van 1 mei tot uiterlijk 11 juni uw reactie geven

Voordat de Arnhemse gemeenteraad het bestemmingsplan vaststelt, kunt een reactie geven op het plan. Op basis van alle reacties (zienswijzen) stellen we een zienswijzenrapport samen. Deze bieden we samen met het bestemmingsplan aan de gemeenteraad aan. De planning is dat we het bestemmingsplan nog voor de zomer aan de gemeenteraad aanbieden. Wanneer de gemeenteraad het bestemmingsplan vaststelt is nu nog niet duidelijk. Wij hopen dat dit in het najaar mogelijk is.

Hoe bekijk ik het bestemmingsplan?

Door de coronacrisis is het helaas niet mogelijk om het bestemmingsplan verder toe te lichten tijdens een informatiebijeenkomst. Bekijk het bestemminsplan daarom op de volgende manieren:

  • U kunt het bestemmingsplan inzien op de website ruimtelijkeplannen.nl.
  • U kunt het bestemmingsplan inzien op het stadskantoor, Eusbiusbuitensingel 53 in Arnhem.

Hoe geef ik een reactie?

Uw reactie geven kan op drie manieren:

  • Stuur een mail naar kadehuis@arnhem.nl
  • Stuur een brief naar gemeente Arnhem t.a.v. Saskia Maessen, Postbus 9029, 6800 EL Arnhem 
  • Bel naar 026-3773047

Bekijk hieronder de globale planning

  • Ter inzage leggen bestemmingsplan: 1 mei t/m 11 juni 2020
  • Vaststellen bestemmingsplan gemeenteraad: najaar 2020
  • Aanvraag vergunningen: eind 2020/ begin 2021
  • Start bouw: 1e helft 2021
  • Oplevering: 2e helft 2022

Heeft u vragen?

U kunt met vragen terecht bij de gemeente Arnhem, we staan u graag te woord. Stuur een mail naar kadehuis@arnhem.nl. U kunt ook bellen naar contactpersoon Carla Frederix via 026 377 3047. Wilt u meer over het project lezen? Ga dan naar www.woneninhetkadehuis.nl. Deze website is op inititiatief van projectontwikkelaar AM is gemaakt.