Locatie 1 Coehoorn Centraal

Stichting Coehoorn Centraal is bezig met de ontwikkeling van nieuwbouw op de plek van het huidige Coehoornstraat 60. Op de begane grond en de eerste verdieping zullen ruimtes komen voor creatieve bedrijvigheid. Op de 3 verdiepingen erboven zullen 24 sociale appartementen komen.

4 locaties zijn verkocht aan de Stichting Coehoorn Centraal. Het gaat om de Coehoorn zelf, de voormalige kleuterschool, het pand van Stella by Starlight en het pand waar Okimono is gevestigd aan de Bergstraat. 

De Coehoorn

De Coehoorn is weer doorverkocht aan stichting atelierbeheer SLAK. Het wordt gerenoveerd en verduurzaamd en vervolgens weer verhuurd aan de Stichting Coehoorn Centraal. De Coehoorn krijgt extra functies zoals een debatcentrum en andere culturele programmering. 

Voormalige kleuterschool

De voormalige kleuterschool wordt in februari 2021 gesloopt. Op die plek wordt vanaf de zomer van 2021 een nieuw pand gebouwd. Kleinere ondernemingen in de creatieve sector kunnen hier een werkruimte huren. Er boven komen 20 tot 25 sociale huurwoningen bestemd voor starters en één- of tweepersoonshuishoudens.

coehoorn centraal 1
Meer informatie over het project staat op de website van Coehoorn Centraal