Duurzame herinrichting bushalte Rijnstraat

De 2 bushaltes aan de Rijnstraat krijgen een flinke make-over. Het wordt een moderne, open en toegankelijke plek en er komen bomen, struiken en planten rondom. Ook komt er een nieuwe trap aan de oostzijde van de bushalte. De halteplaats wordt zo groen en koel in plaats van een versteende hitteplek.

Toegankelijk en groen

De nieuwe bushaltes worden moderner en groener. In het oude 'trapgat' onder de brug - nu een donkere plek – komen struiken en heesters die de wachtende reizigers verkoeling geeft. Aan de oostzijde komt een nieuwe trap, met voldoende groen. Bushalte Rijnstraat wordt daardoor een fijne plek die beter in verbinding staat met het stadscentrum. Vanzelfsprekend is de halte goed toegankelijk voor mensen met een beperking. 

Een artist impression van hoe de bushalte aan de Rijnstraat er na de werkzaamheden uit komt te zien met veel groen.

Start werkzaamheden

NTP voert de werkzaamheden uit. En zijn tot maart 2023 bezig. In het najaar van 2021 zijn de busbanen van de halte vervangen. Het fiets- en voetpad zijn in november 2022 aangepast en voorzien van een verharding met gebakken klinkers. Door de aanpassing is ruimte ontstaan voor veel meer groen op en rond de bushalte. Dit groen is begin december 2022 geplant. Verder heeft de halte 4 nieuwe Abri’s gekregen met een groen sedumdak. De nieuwe trap aan de oostzijde ter hoogte van de Rijnstraat plaatsen we in april 2023. Tot die tijd moeten reizigers die uitstappen bij de bushalte Rijnstraat de brug aflopen om bij de Rijnstraat te kunnen komen. 

Kijk voor meer informatie over dit project op de website van NTP