Merwedeterrein

MerWIJde is de naam van 148 woningen die op het Merwedeterrein worden gebouwd. Het wordt een buurt waar iedereen prettig kan wonen en waar je je thuis voelt. MerWIJde bestaat uit duurzame verplaatsbare huizen die 10 jaar op deze plek blijven staan. De woningen zijn van hoge kwaliteit.

Impressie flexwoningen Merwedeterrein 2
Afbeelding: impressie van de flexwoningen

Planning

De verwachting is dat de eerste woningen er in de zomer van 2024 staan. Een bouwproject is ingewikkeld. Er kunnen daarom in de planning nog dingen veranderen. De omgevingsvergunning is in de week van 30 oktober onherroepelijk verleend. De voorlopige planning is:

Wat Terrein klaar maken voor de bouw Start bouw Oplevering
Wanneer Eind 2023 Begin 2024 Najaar 2024

Huurwoningen

De 148 appartementen zijn verdeeld over 5 blokken in 4 lagen. Van deze woningen zijn 80 woningen voor mensen met een middeninkomen. Deze woningen zijn ongeveer 60 m2 en worden aangeboden door Entree. De andere 68 woningen zijn reguliere sociale huur, waarvan 50 woningen voor statushouders. Deze woningen zijn ongeveer 40 m2.

Paviljoen als huiskamer voor de buurt

Inwoners van MerWIJde zijn onderdeel van een gemeenschap. Iedereen helpt mee om van de buurt een fijne plek te maken. Daarom komt in het midden van het terrein een paviljoen. Dit gebouw wordt mogelijk al tijdens de bouw gebruikt als een informatiecentrum voor het project. Als MerWIJde klaar is, wordt het paviljoen de huiskamer van en voor de buurt.

Prettig en veilig wonen

Gemeente en woningcorporaties doen er alles aan om het wonen in de buurt prettig en veilig te houden. Om hierbij te helpen komt er voor de flexwoningen een sociaal beheerder. De sociaal beheerder is namens de woningcorporaties het aanspreekpunt voor de bewoners van de flexwoningen. 

Samenleven

Ook komt er een community builder. De community builder helpt om het samenleven voor alle inwoners in de wijk te verbeteren. De community builder is het aanspreekpunt voor alle inwoners van Presikhaaf I. De sociaal beheerder en de community builder hebben wanneer dat nodig is contact met de wijkbeheerder, Team Leefomgeving of andere (hulp)organisaties in de gemeente.

Eemslaan

Voor de Eemslaan wordt de snelheid verlaagd van 50 km naar 30 km/uur. Daarvoor wordt de inrichting aangepast.

Gebouwd door

MerWIJde wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Arnhem, Volkshuisvesting Arnhem, Vivare en het ministerie van Binnenlandse Zaken. De Groot Vroomshoop en Vissers Ploegmakers doen de infrastructuur en de bouw.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Stuur dan een e-mail naar merwedeterrein@arnhem.nl.