Omgevingsplan Binnenstad en Singels ter inzage

Het omgevingsplan Binnenstad en Singels is te bekijken tot en met donderdag 14 mei. De geplande inloopavond over dit plan is niet doorgegaan vanwege de maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Met een video en de mogelijkheid om telefonisch of via videobellen een toelichting te krijgen, hoopt de gemeente met u het gesprek te kunnen blijven voeren.

Waarom ter inzage tijdens corona-crisis?

We vinden het belangrijk dat onze inspanningen voor de stad, ook in deze moeilijke tijden, zoveel mogelijk door kunnen blijven gaan. Met de inzet van online communicatiemogelijkheden proberen we een alternatief te vinden voor de inloopavond. Op  deze manier hopen we toch nog met zoveel mogelijk mensen in gesprek te komen en hen te informeren.
Het plan is al met veel partijen in de binnenstad voorbereid en we willen nu belangstellenden alvast de mogelijkheid geven om te reageren op het plan. Het plan bevindt zich op dit moment nog in de concept-fase. Er volgt nog een formele inspraakprocedure waar u uw 'zienswijze' kenbaar kunt maken.

Het concept-omgevingsplan inzien?

Het concept-omgevingsplan is online te bekijken op de website van ruimtelijke plannen.  

Het plan is ook in te zien op het Stadskantoor, Eusebiusbuitensingel 53. Hiervoor is geen afspraak nodig. U kunt bij de receptie vragen of u het plan kunt inzien.

Toelichting op concept-omgevingsplan?

Omdat het organiseren van een inloopavond niet mogelijk is, geeft Klaas van Haaften, bestuursadviseur gemeente Arnhem, hieronder in een video een toelichting op het concept-omgevingsplan. Ook vertelt hij wat de wijzigingen zijn en wat de aanleiding is om het plan te actualiseren.

Heeft u na het zien van de toelichting nog vragen bijvoorbeeld over uw eigen woning of bedrijfspand, dan kan de gemeente het concept-omgevingsplan telefonisch of via een conference call nader toelichten. Neem daarvoor contact op met Anton Meijers: anton.meijers@arnhem.nl.

Reageren op het plan?

Tot donderdag 14 mei 2020 kunt u  een reactie te geven op het plan. Dit kan door een e-mail te sturen naar anton.meijers@arnhem.nl of een brief te sturen naar Postbus 9029, 6800 EL Arnhem.

Meer informatie

Voor meer informatie over het concept-omgevingsplan kunt u contact opnemen met Anton Meijers, anton.meijers@arnhem.nl.