Bereikbaarheid Velperweg voor voetgangers en fietsers

De Velperweg en omgeving blijft bereikbaar voor voetgangers en fietsers. Voetgangers kunnen langs de werkzaamheden lopen. En fietsers worden omgeleid of kunnen gebruikmaken van de doorfietsroute.

Voetgangers

De aannemer houdt waar mogelijk de voet- en fietspaden open. Helaas lukt dit niet altijd en moet u omlopen of omfietsen.

Fietsers Raapopseweg-Huijghenslaan

De fietspaden op de Velperweg, tussen de Raapopseweg en kruispunt Huijghenslaan-Oude Velperweg, zijn vanaf 4 maart afgesloten tot eind 2024. Dit is nodig om veilig te kunnen werken. Fietsers worden omgeleid via de Oude Velperweg. 

Fietsers Huijghenslaan-A12

De Velperweg tussen de Huijghenslaan en A12 is breder. Hier kunnen fietsers langs de wegwerkzaamheden rijden. Als er aan de noordzijde wordt gewerkt, zorgt de aannemer voor een fietspad aan de zuidzijde en omgekeerd.

Fietsers Velp - Arnhem

Rijdt u vanaf Velp naar Arnhem of omgekeerd? Dan kunt u beter gebruikmaken van de nieuwe snelfietsroute (doorfietsroute) Arnhem-Velp.

Doorfietsroute

De doorfietsroute loopt aan de zuidkant van het spoor naar Velp.

  • Vanaf de Velperweg rijdt u de Vosdijk in.
  • Na de spoortunnel komt u uit op de nieuwe doorfietsroute naar Velp.
  • U slaat hier linksaf en kunt het fietspad volgen tot aan Velp.
  • U komt langs het station Presikhaaf, de stadsboerderij aan de Ruitenberglaan, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Intratuin. 
  • Het fietspad komt uit op de Zuidelijke Parallelweg in Velp.

Wordt er voor uw deur gewerkt?

Uw woning of bedrijf blijft lopend en met de fiets aan de hand bereikbaar. De stoeptegels blijven zo lang mogelijk liggen. Als we aan het voetpad aan het werk zijn, legt de aannemer een loopplank neer.

Nood- en hulpdiensten

De woningen en bedrijven aan de Velperweg blijven voor de hulpdiensten bereikbaar.