Renaissance van de Velperweg

De Velperweg wordt weer een mooie groene laan zoals vroeger. Met de renaissance wordt de weg veiliger voor voetgangers en fietsers. En is beter ingericht voor het veranderende klimaat. Ook wordt een deel van het riool vervangen. Door deze werkzaamheden is de Velperweg en omgeving van 4 maart 2024 tot de zomer 2025 op een andere manier bereikbaar. De werkzaamheden vinden plaats tussen de Raapopseweg en de A12.

 • Over de renaissance van de Velperweg

  De Velperweg was vroeger een deftige laan met aan beide kanten monumentale landgoederen. In de loop van de jaren is die laan veranderd in een brede weg met smalle fietsstroken en weinig groen. Met de renaissance van de Velperweg komt het groene karakter van vroeger weer terug en wordt de weg veiliger.

 • Bereikbaarheid Velperweg met openbaar vervoer

  Op de Velperweg is te weinig ruimte om veilig te kunnen werken en ook bussen te laten rijden. Daarom wordt de Velperweg afgesloten voor bussen. Tijdens het werk aan Velperweg rijden bussen een andere route.

 • Bereikbaarheid Velperweg voor voetgangers en fietsers

  De Velperweg en omgeving blijft bereikbaar voor voetgangers en fietsers. Voetgangers kunnen langs de werkzaamheden lopen. En fietsers worden omgeleid of kunnen gebruikmaken van de doorfietsroute.

 • Bereikbaarheid Velperweg voor auto's

  Op de Velperweg is te weinig ruimte om veilig te kunnen werken en ook auto’s te laten rijden. Daarom wordt de Velperweg afgesloten voor auto’s en vrachtverkeer. Wijken en bedrijven in de omgeving van de Velperweg zijn tijdens de werkzaamheden op een andere manier bereikbaar met de auto.

 • Planning werkzaamheden Velperweg

  De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd, zodat de hele omgeving niet tegelijk wordt verstoord. Op deze pagina vindt u een planning van de werkzaamheden. De planning kan door onverwachte gebeurtenissen of het weer aangepast worden.

 • Meer informatie over de Velperweg

  Wilt u op de hoogte blijven van de renaissance van de Velperweg. Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook. Ook kunt u contact met ons opnemen bij vragen of wanneer u een melding wilt doen.