Rotonde Dalweg

In de zomer van 2021 wordt de kruising van de Hommelseweg en de Dalweg aangepakt. Omdat de gemeente met dit kruispunt aan de slag gaat, wordt ook het pleintje bij de St. Antonielaan meteen meegenomen.

Er gebeuren regelmatig (bijna) ongelukken op deze kruising. Vooral voor fietsers en voetgangers is het onveilig. Daarom hebben wijkbewoners het team leefomgeving gevraagd om deze onveilige situatie op te lossen. Op de plek van het kruispunt wordt een rotonde aangelegd. 

Van idee naar ontwerp

Omwonenden kunnen meepraten en -denken over de inrichting van het pleintje. Zij hebben eind 2020 hun ideeën voor het pleintje bij de gemeente aangeleverd. Deze ideeën worden door de gemeente samengevoegd tot 3 verschillende voorlopige ontwerpen. In januari 2021 brengen de omwonenden een stem uit op het favoriete ontwerp. 

Van ontwerp naar uitvoering

Het ontwerp met de meeste stemmen wordt gebruikt om een passend en definitief ontwerp te maken. Het definitieve ontwerp staat in de bijlage van de bewonersbrief. In het voorjaar is de aanbesteding van de werkzaamheden. In juni wordt begonnen aan de voorbereiding van de werkzaamheden. In de zomer volgen de werkzaamheden en in het najaar van 2021 is het werk klaar.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de inrichting van het pleintje nabij de St. Antonielaan of de Rotonde Dalweg/ Hommelseweg? Stuur dan een mail naar dalweg@arnhem.nl.