Papieren herdenkingsvlag 75 jaar Slag om Arnhem

In de Arnhemse Koerier van 21 augustus staat de speciale herdenkingsvlag waarmee we 75 jaar Slag om Arnhem herdenken. U kunt deze speciale vlag voor uw raam hangen. Zo laat u zien dat u de Slag in dit kroonjaar mee beleeft en herdenkt!

In september is het 75 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond. De inwoners van Arnhem staan de hele maand september en in het bijzonder tijdens de herdenkingsweek 17 tot en met  26 september stil bij de offers die de militairen hebben gegeven maar vooral ook bij het leed van de inwoners. 

De oorlog heeft diepe sporen achtergelaten die nog altijd voelbaar zijn in de stad. We denken dan aan de slachtoffers, de grootscheepse evacuatie van de inwoners van Arnhem en de wederopbouw van een verwoeste stad.

john frostbrugFoto: Manon Meijer

In september herdenken we dit: om niet te vergeten en om de verbinding te leggen met het nu. Want zelfs anno 2019 zijn vrede, veiligheid en vrijheid nog geen vanzelfsprekendheid.

Airborne vlag

Op de vlag staat de Airborne Pegasus afgebeeld. Dit beeld is afkomstig van het insigne van de Britse eerste Luchtlandingsdivisie, een militaire eenheid die onder leiding van generaal-majoor Roy E. Urquhart vocht in de Slag om Arnhem tijdens Operatie Market Garden. De eerste Airborne Division bestond uit zowel parachutisten als zweefvliegeenheden. Ook de kleuren van de vlag zijn afkomstig van het insigne van de divisie.

Geen koerier ontvangen?

Geen Arnhemse Koerier met papieren 75 jaar Slag om Arnhem herdenkingsvlag ontvangen? Of wilt u nog een extra papieren vlag? Bij de receptie op het stadhuis liggen gratis papieren vlaggen voor u klaar. Op = op!