Winkelcentrum Presikhaaf

Winkelcentrum Presikhaaf is de afgelopen jaren in kwaliteit en omzet achteruit gegaan. Eigenaar Wereldhave wil daarom 25 miljoen euro investeren om het winkelcentrum op te knappen. Zo verhuist de Albert Heijn naar de kant van het Gildemeesterplein en daar komt ook een Aldi supermarkt.

Om deze supermarkten goed bereikbaar te maken, komt aan de Lange Wal een nieuwe aansluiting voor het verkeer en op het Lange Water een uitvoegstrook voor linksafslaand verkeer. U kunt de plannen bekijken op de tekening (pdf, 1MB).

ln aansluiting op de plannen van Wereldhave gaat de gemeente Arnhem onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de parkeerplaatsen op het Gildemeestersplein en het Kramersgildeplein. Het werk bestaat uit het herstraten van de parkeervakken en trottoirs. Daarnaast worden twee ondergrondse containers verplaatst (Gildemeestersplein) en komt er nieuwe openbare verlichting. De bomen blijven staan en het aanzicht van de parkeerplaatsen blijft hetzelfde. Bekijk de plannen op de tekening (pdf, 2,2MB).

Planning

De aanpak van de parkeerterreinen rond het winkelcentrum volgt het bouwtempo van de verbouw van het winkelcentrum. Er wordt van oost naar west gewerkt:

  • Gildemeestersplein en aansluiting met Lange Wal - 1e kwartaal 2018
  • Plein aan de Langenbachstraat - medio 2018
  • Kramersgildeplein - 4e kwartaal 2018

Contact

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via WinkelcentrumPresikhaaf-Revitalisatie@arnhem.nl.

 

Uw Reactie
Uw Reactie