Binnenstad zuid

kaart.jpg-kl

kaart.jpg-kl

Nieuw gezicht zuidelijke binnenstad

De gemeente Arnhem pakt de zuidelijke binnenstad aan. Stap voor stap wordt het gebied opgeknapt en verder ingericht. De zuidelijke binnenstad gaat zo deel uitmaken van de binnenstad. Er verrijzen mooie binnenstedelijke woonbuurten zoals Paradijs en Bartok. Levendige straten leggen de verbinding met de Rijn.

De openbare ruimte in dit naoorlogse wederopbouwgebied wordt verbeterd. Voetganger en fietser krijgen er de ruimte. Het parkeerterrein Trans wordt nieuw ingericht en vergroot. De warenmarkt is inmiddels verhuisd van het Kerkplein naar de nieuw ingerichte en parkeervrije Markt. Het Kerkplein verbindt binnenstad en zuidelijke binnenstad met elkaar via een directe looproute over brede trappen. Straks is er één binnenstad tot de Rijn.

 

Nieuws

  • Werkzaamheden Weerdjesstraat starten 6 juni 01 juni 2017

    Dinsdag 6 juni starten de werkzaamheden aan de Weedjesstraat. De straat krijgt een nieuw wegdek en aan beide zijden komen trottoirs en fietspaden. Voor doorgaand verkeer is voorlopig één rijstrook beschikbaar. Omleidingen worden met borden aangegeven.

  • Wandelt u mee? 14 februari 2017

    U kunt elke eerste vrijdag van de maand tussen 12.00 en 13.00 uur meelopen met onze lunchwandeling in de zuidelijk binnenstad.

Uitgelicht

Informatiewinkel

De informatiewinkel aan de Trans 26/27 is elke vrijdag geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

lees verder