Binnenstad zuid

kaart.jpg-kl

kaart.jpg-kl

Nieuw gezicht zuidelijke binnenstad

De gemeente Arnhem pakt de zuidelijke binnenstad aan. Stap voor stap wordt het gebied opgeknapt en verder ingericht. De zuidelijke binnenstad gaat zo deel uitmaken van de binnenstad. Er verrijzen mooie binnenstedelijke woonbuurten zoals Paradijs en Bartok. Levendige straten leggen de verbinding met de Rijn.

De openbare ruimte in dit naoorlogse wederopbouwgebied wordt verbeterd. Voetganger en fietser krijgen er de ruimte. Het parkeerterrein Trans wordt nieuw ingericht en vergroot. De warenmarkt verhuist naar de Markt als nieuw ingericht, parkeervrij stadsplein. Het Kerkplein verbindt binnenstad en zuidelijke binnenstad met elkaar via een directe looproute over brede trappen. Straks is er één binnenstad tot de Rijn.

 

Nieuws

 • Publiek kan archeologisch onderzoek Kerkplein van dichtbij volgen 13 januari 2017

  In januari en februari zijn archeologen zijn op het Kerkplein in Arnhem bezig met opgravingen. Zij verwachten materiaal aan te treffen uit de periode 900 - 1000. Jong en oud kunnen meekijken naar de opgraving en meehelpen met het bestuderen ervan. Op verschillende momenten vertelt de stadsarcheoloog publiek over de stand van zaken van de opgraving en de betekenis ervan voor Arnhem. Speciaal hiervoor staat de Archeologie Kiosk op het Kerkplein.

 • Inrichtingsplan met branche-indeling voor de markt vastgesteld 10 maart 2016

  Afgelopen week heeft het college van burgemeester en wethouders het globale inrichtingsplan met branche-indeling vastgesteld voor de vrijdagmarkt op de Markt en het gebied tussen de Eusebiuskerk en het Duivelshuis e.o. voor de zaterdagmarkt, ook op de Markt.

 • DP6 architectuurstudio mag filmtheater ontwerpen 16 februari 2016 FFA Kerkplein DP6

  Het team van DP6 architectuurstudio met Stevens van Dijck en ABT mag het ontwerp gaan maken voor Focus Filmtheater op het Kerkplein. De visie van DP6 die als titel 'Focus op Eusebius!' meekreeg, beantwoordde de stedenbouwkundige opgave op deze plek het best.

 • Proefbestrating in een tent op de Markt in Arnhem

  In mei 2016 wordt de Markt in Arnhem opnieuw ingericht. Om te ontdekken welke mix van straatklinkers qua kleur het best aansluit bij de bestrating die er nu ligt, worden vier proefvlakken gelegd. In die vlakken wordt geëxperimenteerd met kleuren en voegen.

 • Bestemmingsplan maakt bebouwing Kerkplein mogelijk 26 oktober 2015

  Vanaf morgen, 27 oktober, ligt het ontwerp-bestemmingsplan bebouwing Kerkplein ter inzage. Hiermee wordt de bouw van stadswoningen, appartementen, winkeltjes of ateliers en een filmtheater mogelijk. Ook is de mogelijkheid voor een hostel/jeugdherberg opgenomen.

Uitgelicht

Informatiewinkel

De informatiewinkel aan de Trans 26/27 is elke vrijdag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Ivm de feestdagen is de Informatiewinkel op vrijdag 23 en 30 december gesloten.

lees verder