Binnenstad zuid

kaart.jpg-kl

kaart.jpg-kl

Nieuw gezicht zuidelijke binnenstad

De gemeente Arnhem pakt de zuidelijke binnenstad aan. Stap voor stap wordt het gebied opgeknapt en verder ingericht. De zuidelijke binnenstad gaat zo weer echt deel uitmaken van de binnenstad. Er worden mooie binnenstedelijke woonbuurten gerealiseerd, zoals het inmiddels opgeleverde Paradijs en en straks Bartok. Levendige straten leggen weer de verbinding met de Rijn.

De openbare ruimte in dit naoorlogse wederopbouwgebied wordt verbeterd. Voetganger en fietser krijgen er de ruimte. De Weerdjesstraat heeft een fraaie metamorfose ondergaan en parkeerterrein Trans is nieuw ingericht en vergroot. De warenmarkt is inmiddels verhuisd van het Kerkplein naar de nieuw ingerichte en parkeervrije Markt. Daar is inmiddels ook een prachtig vernieuwd Provinciehuis af. Op het Kerkplein bouwen we hard aan het nieuwe Focus Filmtheater, dat binnenkort officieel aan het Audrey Hepburnplein zal liggen.


Die plek verbindt binnenstad en zuidelijke binnenstad straks met elkaar via een directe looproute over brede trappen. Straks is er één fraaie binnenstad tot de Rijn.

 

 

Uitgelicht

Wat vindt u van onze website?