Binnenstad zuid

kaart.jpg-kl

kaart.jpg-kl

Nieuw gezicht zuidelijke binnenstad

De gemeente Arnhem pakt de zuidelijke binnenstad aan. Stap voor stap wordt het gebied opgeknapt en verder ingericht. De zuidelijke binnenstad gaat zo weer echt deel uitmaken van de binnenstad. Er worden mooie binnenstedelijke woonbuurten gerealiseerd, zoals het inmiddels opgeleverde Paradijs en straks Bartok. Levendige straten leggen weer de verbinding met de Rijn.

De openbare ruimte in dit naoorlogse wederopbouwgebied wordt verbeterd. Voetganger en fietser krijgen er de ruimte. De Weerdjesstraat heeft een fraaie metamorfose ondergaan en parkeerterrein Trans is nieuw ingericht en vergroot. De warenmarkt is inmiddels verhuisd van het Kerkplein naar de nieuw ingerichte en parkeervrije Markt.

Ook ligt in het hart van de binnenstad nu een fonkelnieuw filmhuis: het Focus Filmtheater, dat verhuisd is van de Korenmarkt naar het Audrey Hepburnplein. Die plek verbindt binnenstad en zuidelijke binnenstad nu met elkaar via een directe looproute over brede trappen. Straks is er één fraaie binnenstad tot de Rijn.

Uitgelicht

Uw Reactie
Uw Reactie