Binnenstad zuid

kaart.jpg-kl

kaart.jpg-kl

Nieuw gezicht zuidelijke binnenstad

De gemeente Arnhem pakt de zuidelijke binnenstad aan. Stap voor stap wordt het gebied opgeknapt en verder ingericht. De zuidelijke binnenstad gaat zo deel uitmaken van de binnenstad. Er verrijzen mooie binnenstedelijke woonbuurten zoals Paradijs en Bartok. Levendige straten leggen de verbinding met de Rijn.

De openbare ruimte in dit naoorlogse wederopbouwgebied wordt verbeterd. Voetganger en fietser krijgen er de ruimte. Het parkeerterrein Trans wordt nieuw ingericht en vergroot. De warenmarkt verhuist naar de Markt als nieuw ingericht, parkeervrij stadsplein. Het Kerkplein verbindt binnenstad en zuidelijke binnenstad met elkaar via een directe looproute over brede trappen. Straks is er één binnenstad tot de Rijn.

 

Nieuws

 • Bestemmingsplan voor kavels Rodenburgstraat 29 april 2016

  In het gebied tussen de Broerenstraat en de Trans verrijzen unieke stadswoningen en appartementen. In de bebouwing aan de Nieuwstraat op de begane grond ruimte is voor commerciële functies, zoals winkeltjes of ateliers. Ook dit deel van de zuidelijke binnenstad is dan weer een fijne plek om te wonen. Het ontwerp-bestemmingsplan bouwblok Trans - Broerenstraat dat deze ontwikkeling mogelijk maakt ligt tot en met 10 juni 2016 ter inzage.

 • Aanpassing verkeersstructuur 14 april 2016

  De verkeersstructuur in de zuidelijke binnenstad verandert.

 • Voortgang Weerdjes, Rodenburgstraat en Jansbeek 03 maart 2016

  1 Maart jl. vond een inloopbijeenkomst plaats over de voortgang rond een aantal deel-projecten in de zuidelijke binnenstad.

 • Inrichtingsplan met branche-indeling voor de markt vastgesteld 10 maart 2016

  Afgelopen week heeft het college van burgemeester en wethouders het globale inrichtingsplan met branche-indeling vastgesteld voor de vrijdagmarkt op de Markt en het gebied tussen de Eusebiuskerk en het Duivelshuis e.o. voor de zaterdagmarkt, ook op de Markt.

 • DP6 architectuurstudio mag filmtheater ontwerpen 16 februari 2016 FFA Kerkplein DP6

  Het team van DP6 architectuurstudio met Stevens van Dijck en ABT mag het ontwerp gaan maken voor Focus Filmtheater op het Kerkplein. De visie van DP6 die als titel 'Focus op Eusebius!' meekreeg, beantwoordde de stedenbouwkundige opgave op deze plek het best.

 • Ondertekening intentieovereenkomst Focus en gemeente 16 december 2015

  De Stichting Focus Filmtheater Arnhem en de gemeente Arnhem tekenen vandaag een intentieovereenkomst voor de nieuwbouw van het filmtheater op het Kerkplein. De ondertekening vindt plaats om 19.00 uur in een zaal van Focus Filmtheater op de Korenmarkt, direct voorafgaand aan de vertoning van de film Publieke Werken.

 • Proefbestrating in een tent op de Markt in Arnhem

  In mei 2016 wordt de Markt in Arnhem opnieuw ingericht. Om te ontdekken welke mix van straatklinkers qua kleur het best aansluit bij de bestrating die er nu ligt, worden vier proefvlakken gelegd. In die vlakken wordt geëxperimenteerd met kleuren en voegen.

 • Architecten geselecteerd voor nieuwbouw Focus 10 december 2015

  Gemeente Arnhem en Focus Filmtheater hebben vijf ontwerpteams geselecteerd die een ontwerpvisie mogen indienen voor de nieuwbouw van Focus Filmtheater. De geselecteerde ontwerpteams krijgen vandaag een programma van eisen toegestuurd. Op basis daarvan zullen ze elk een ontwerpvisie voor het nieuwe Focus uitwerken. Zij hebben daarvoor ongeveer 7 weken de tijd.

 • Bestemmingsplan maakt bebouwing Kerkplein mogelijk 26 oktober 2015

  Vanaf morgen, 27 oktober, ligt het ontwerp-bestemmingsplan bebouwing Kerkplein ter inzage. Hiermee wordt de bouw van stadswoningen, appartementen, winkeltjes of ateliers en een filmtheater mogelijk. Ook is de mogelijkheid voor een hostel/jeugdherberg opgenomen.

Uitgelicht

Informatiewinkel

De informatiewinkel aan de Trans 26/27 is elke vrijdag geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

lees verder