Bouwblok Nieuwstraat

De eerste aanbestedingsfase voor de ontwikkeling van het blok Nieuwstraat/Rijnkade is afgerond. Deze leverde zestien combinaties van ontwikkelaars en architecten op. Hieruit zijn vijf partijen geselecteerd voor de tweede fase. In de eerste fase werd partijen gevraagd om een visie voor de locatie, die past bij wat de gemeente voor ogen heeft. De visies werden beoordeeld op idee, kwaliteit en duurzaamheid. Er is een grote diversiteit aan inschrijvingen en de kwaliteit van de inschrijvingen is over het algemeen goed. De gemeente kijkt dus terug op een geslaagde eerste fase van de aanbesteding.

De partijen die door gaan naar de volgende ronde zijn:

  • AM/Barcode
  • Dura/OZ
  • Heijmans/Diederendirrix
  • Strukton/Arons-Gelauff
  • Ter Steege/Stadswaarde/Cruz y Ortiz

Met de herontwikkeling van dit bouwblok wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de verbinding tussen de binnenstad en de Rijn. Volledige sloop en herontwikkeling is het uitgangspunt want de panden die er staan zijn in slechte staat.

Vervolg

In de tweede fase, die start op 29 mei en eindigt op 18 september, worden de plannen uit de eerste fase verder uitgewerkt en wordt uit die plannen een winnaar gekozen. Naar verwachting zal dan begin 2020 gestart worden met de realisatie van het plan. Aan het einde van dit jaar worden de huidige panden waarschijnlijk gesloopt. 

Uitgelicht

de kroeg aan de Jansbeek
Uw Reactie
Uw Reactie