Roermondsplein en omgeving

Enkele maanden geleden is de gemeente gestart met het uitvoeren van werkzaamheden die moeten leiden tot een verbetering van de verkeerssituatie ter hoogte van het Roermondsplein en de Oude Kraan.

Het gaat om het verleggen van de rijbaan richting Oosterbeek en het aanleggen van een rechtstreekse aansluiting vanuit de Willemstunnel naar de Weerdjesstraat. De lus die het verkeer nu vanuit de Willemstunnel richting Weerdjesstraat moet maken, komt te vervallen. Dagelijks maken zo'n 16.000 auto's gebruik van die lus van enkele honderden meters. Dat scheelt straks dus niet alleen af te leggen kilometers en aanleg en onderhoud van asfalt, maar zorgt ook voor een kooldioxide-reductie van 118 ton. Bovendien maakt het de verkeerssituatie niet alleen logischer, het levert ook ruimte op.

Willemstunnel: navigatie uit

navigatie uit Willemstunnel

De verkeersituatie rond het Roermondsplein wijzigt, zowel tijdens de werkzaamheden als daarna. Deze wijzigingen zijn nog niet doorgevoerd in navigatiesystemen zoals Google Maps. Zet daarom je navigatie tijdelijk uit en volg uitsluitend de borden voor de juiste route. 

Werkzaamheden tot eind november

Omdat de afslag naar de Oude Kraan verdwijnt, zal verkeer dat naar Oosterbeek wil, eerst onder de brug door moeten en vervolgens rechtsaf slaan richting Onderlangs. De parkeerplaatsen op de Blauwe Golven blijven bereikbaar via de Oude Kraan. De werkzaamheden op en aan het Roermondsplein starten in de week van maandag 9 juli en duren tot eind november.

Als extra communicatiemiddel zet aannemer NTP een speciale omgevings-app Roermondsplein in waarop betrokkenen meldingen over de werkzaamheden kwijt kunnen. De uitvoerder beheert ook een eigen Facebookpagina Herinrichting Roermondsplein Arnhem  over het project. Op de website van NTP vindt u meer informatie.

 
 

 

Uitgelicht

Kaart nieuwe verkeerssituatie Roersmondsplein

Wat vindt u van onze website?